,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини «ЦЕ СВЯТО НЕ ЗАТЬМАРИТЬСЯ В ВІКАХ»
П'ятниця, 06 травня 2016 11:41

«ЦЕ СВЯТО НЕ ЗАТЬМАРИТЬСЯ В ВІКАХ»

«ЦЕ СВЯТО НЕ ЗАТЬМАРИТЬСЯ В ВІКАХ»

Під такою назвою 5 травня 2016 року в Черкаському державному технологічному університеті відбувся круглий стіл, присвячений Дню пам'яті та примирення і 71-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

Згідно Указу Президента України Петра Порошенка від 24 березня 2015 року з метою гідного вшанування подвигу Українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни, посилення турботи про ветеранів війни, учасників українського визвольного руху цього періоду, жертв нацистських переслідувань, утвердження спадкоємності традицій воїнів-переможців нацизму та нинішніх захисників Вітчизни, консолідації суспільства навколо ідеї захисту України встановлено День пам'яті та примирення, який відзначається щороку 8 травня. А 9 травня українці відзначають день перемоги на нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

Захід «Це свято не затьмариться в віках»організовано професорсько-викладацьким складом кафедри історії України та суспільних дисциплін, працівниками Центру студентського розвитку та культурних програм, профспілковим комітетом ЧДТУ.

В роботі круглого столу взяли участь запрошені гості – учасники Другої світової війни 1939-1945 років, колишні співробітники нашого університету: Раїса Чепіль та Микола Шмулій.

За дорученням виконуючого обов'язки ректора Черкаського державного технологічного університету, професора Сергія Назаренка до присутніх звернувся  перший проректор ЧДТУ, кандидат наук з державного управління, доцент Олег Григор.

Пам'ять тих, хто загинув в роки Другої світової війни вшанували хвилиною мовчання.

Учасники круглого столу відтворили сторінки історії, пов'язані з подіями Другої світової війни 1939-1945 років, переглянули кадри документальної хроніки про Парад Перемоги. Надзвичайно цікавими як для студентів, так і для співробітників університету були виступи кандидата історичних наук, доцента, завідувачакафедри історії України та суспільних дисциплін Ірини Стадник та доктора історичних наук, професора, заслуженого працівника освіти України, академіка Української академії історичних наук, професора Миколи Бушина. Гості заходу пригадали події війни, безпосередніми учасниками яких вони були більше семи десятиліть тому. Також присутні мали можливість ознайомитись із тематичною книжковою виставкою.

За доброю традицією, учасники заходу отримали пісенний дарунок від  наших талановитих студенток-співачок: пісня «Огонек» у виконанні Анастасії Оскомита пісня «Песня  о солдате»у виконанні Ксенії Цяпути.

Галерея зображень