,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини В ЧДТУ агітували як поводитися з відпрацьованими батарейками
Середа, 04 травня 2016 11:38

В ЧДТУ агітували як поводитися з відпрацьованими батарейками

В ЧДТУ агітували як поводитися з відпрацьованими батарейками

    За твердженням екологів, одна «пальчикова» батарейка, якщо потрапить в навколишнє середовище, забруднює 20 м2 ґрунту та 400 літрів води. Саме таку шкоду може спричинити лише одна невеличка хімічна «бомбочка».
    Черкаська обласна організація Всеукраїнської екологічної ліги на чолі з головою Наталією Фоміною, старшим викладачем кафедри хімії та хімічної технології неорганічних речовин, вирішили привернути увагу студентства до цієї проблеми, тому організували в Черкаському державному технологічному університеті акцію «Батарейкам – утилізація!», в рамках якої була проведена лотерея: кожен, хто вкинув у спеціальний контейнер 3 і більше батарейок ставав учасником розіграшу Флеш-карти.
    Результатами акції: кількість учасників розіграшу – 50 чоловік; кількість зібраних батарейок – більше 400 (деякі студенти приносили по 40-60 шт.).
    Також, за сприянням в. о. ректора ЧДТУ Сергієм Назаренком було встановлено контейнери на збір відпрацьованих елементів живлення в навчальних корпусах №2, 3, 4.
    Переможець лотереї отримав флешку, учасники заходу задоволення а природа неоціненну допомогу!
    Акція відбулася в рамках Тижня сталого розвитку в нашому університеті, що був ініційований Ресурсним центром зі сталого розвитку ЧДТУ.