,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти Черкаського державного технологічного університету відвідали КП "Черкасиводоканал"
Четвер, 04 лютого 2016 10:56

Студенти Черкаського державного технологічного університету відвідали КП "Черкасиводоканал"

Студенти Черкаського державного технологічного університету відвідали КП "Черкасиводоканал"

Познайомитись із таємницями досліджень у лабораторії КП «Черкасиводоканал» сьогодні завітали студенти 2 курсу Черкаського державного технологічного університету разом із своїм викладачем Наталією Фоміною. На підприємстві вони були вперше, а тому із цікавістю слухали та ставили запитання.

Головний технолог Олександр Гончаренко зустрів екскурсантів на вході в лабораторію та розповів їм про те, як очищається вода, яка потрапляє у їхні домівки.

- Більше доби вода проходить всю процедуру очищення, - розповів він. – Якщо вода, наприклад, о 10 год подана на очистку, то лише наступного дня опівдні вона буде текти із ваших кранів.

У бактеріологічному відділі екскурсантів ознайомили із аналізами, що проводять для виявлення бактеріологічного забруднення питної води.

Також студенти зайшли на екскурсію до лабораторії стічної води, де спеціалісти наочно показали всю техніку, якою оснащена лабораторія та розповіли про застосування приладів.

Екскурсанти в хімічному та фізичному відділах лабораторії ознайомилися  з новітнім обладнанням. Його  коротку характеристику надав інженер-лаборант Євген Глазков. Він розповів про методи дослідження питної води на атомно-абсорбційному спектрометрі та на газовому хроматографі. За допомогою цих приладів в питній воді визначають метали та хлорорганічні сполуки і пестициди.

- Загалом питна вода перевіряється за 54 показниками, - підкреслила начальник лабораторії Тетяна Проценко. - Вода, яку споживають черкащани, відповідає всім вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 "Гігієничні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною", як за хімічними, так і бактеріологічними показниками.

Студенти наочно побачили всю «лабораторну кухню» «Черкасиводоканалу» і ще раз пересвідчилися у правильності вибору професії. Адже робота, яку виконують працівники лабораторії на підприємстві, є не лише складною й відповідальною, а й дуже важливою не тільки для них самих, а й для всього міста. 

Джерело: http://vodokanal.ck.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=2567:-lr-&catid=5:news&Itemid=1