,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти-екологи ЧДТУ пройшли практику в Карпатах
Понеділок, 27 липня 2015 16:55

Студенти-екологи ЧДТУ пройшли практику в Карпатах

Студенти-екологи ЧДТУ пройшли практику в Карпатах

Студенти-екологи ЧДТУ пройшли практику в Карпатах

Особливістю навчання студентів-екологів у Черкаському державному технологічному університеті є польові практики, загальноекологічні практики та участь студентів в різноманітних дослідницьких експедиціях. Про цікаву повчальну практику та перевірку своїх знань в студії інтернет-видання «ВиЧЕрпно» розповіла студентка четвертого курсу Юлія Худолій, яка два тижні тому повернулася з Карпат із загальної екологічної практики.

- Загальноекологічні практики дійсно є невід’ємною частиною навчання студентів-екологів. Це є надзвичайно цікаві захоплюючі подорожі та експедиції. Завдяки підписаному договору між нашим університетом та Карпатським національним природним парком, під час нещодавньої поїздки ми змогли відвідати екологічні стежки та різноманітні ландшафти парку. Також у нас була надзвичайно важка експедиція на гору «Піп Іван» протяжністю 24 кілометри. Ми йшли пішки 12 годин. Було важко. Але ми впоралися і вивчили рідкісні, ендемічні види рослин і тварин, побачили ландшафти, дослідили ґрунти, — поділилася враженнями від активної практики Юлія.

Раніше студенти-екологи вже вивчали такі території як: урочище Феофанія, дендрологічний парк «Софіївка»  та «Олександрія», ландшафти міста Мукачева, Ужгорода  та інші екологічні ділянки по всій Україні.

Більше про особливості навчання в ЧДТУ на кафедрі екології, працевлаштування студентів, з якими організаціями співпрацює кафедра екології, участь студентів в природоохоронних акціях, результати цьогорічної вступної кампанії на напрямок підготовки по екологічним дисциплінам та багато іншого читачі нашого сайту скоро зможуть дізнатися у випуску програми «Кава з ВиЧЕрпно».

Джерело: http://vycherpno.ck.ua/studenti-ekologi-chdtu-projshli-praktiku-v-karpatah/