,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Запрошуємо на навчання до ЧДТУ. Геннадій Столяренко: Я впевнений у перспективному майбутньому хіміків – випускників ЧДТУ
Субота, 04 липня 2015 11:19

Запрошуємо на навчання до ЧДТУ. Геннадій Столяренко: Я впевнений у перспективному майбутньому хіміків – випускників ЧДТУ

Запрошуємо на навчання до ЧДТУ. Геннадій Столяренко: Я впевнений у перспективному майбутньому хіміків – випускників ЧДТУ

Кафедра хімії та хімічної технології неорганічних речовин має більш як 30-річну історію підготовки фахівців зі спеціальності «Хімічні технології неорганічних речовин». Підготовка фахівців здійснюється за освітньо- кваліфікаційними рівнями «бакалавр», «спеціаліст», «магістр».

Кафедрою проведено 27 випусків та підготовлено більше ніж 700 спеціалістів та магістрів з хімічної технології неорганічних речовин

Звичайно ж, гордість любого навчального закладу – його викладачі та випускники. Кафедру очолює доктор технічних наук, професор Геннадій Степанович Столяренко, у її складі працюють кандидат технічних наук, академік Української технологічної академії Володимир Унрод, 6 кандидатів наук, серед яких колишні випускники кафедри Андрій Громико та Віталій Вязовик, досвідчені викладачі – практики Наталія Фоміна, Тетяна Клименко, Наталія Паранько та Наталія Фещенко. Та найкраща реклама кафедри – затребуваність її спеціалістів на ринку праці.

Меморандум та договір про співпрацю між Черкаським державним технологічним університетом і Черкаським ПАТ «Азот» був одним із перших кроків співпраці університету з промисловими підприємствами по підготовці майбутніх спеціалістів. Проходження виробничої практики, підготовка дипломних та курсових робіт по модернізації технологічних процесів, щорічне підписання договорів зі студентами хіміками-технологами про працевлаштування, зустрічі із провідними спеціалістами підприємства – така взаємодія дає позитивні результати для обох партнерів. Наш випускник Віктор Погорілий очолює цех виробництва аміаку, заступниками начальників цехів працюють Дмитро Толмачов, Віталій Небилиця, Анатолій Чигирик. Серед керівників структурних підрозділів хімічного підприємства – Ірина Ілмедова, Аліна Лисиця, Павло Півторака, Володимир Ярополов, яким путівку у виробниче життя дала саме кафедра хімії та хімічної технології неорганічних речовин ЧДТУ.

Знані наші випускники і на Черкаській ТЕЦ та КП «Черкасиводоканал». На підприємстві «Юрія – Фарм» на керівних посадах працюють Олександр Матвієнко, Володимир Мартинюк, Володимир Лисенко, Денис Хижняк, Олександр Баранник, Марія Галенко, Людмила Коржик та багато інших. Знають випускників ЧДТУ не тільки в Україні. В канадському Торонто працює інженером лабораторії заводу технічних виробів Галина Атамась, готує до захисту кандидатську дисертацію в норвезькому інституті природничих наук (м. Ас Норвегія) випускник кафедри Павло Козьміних. І цей перелік можна продовжувати.

Кафедра має сталі наукові та творчі зв’язки із зарубіжними партнерами: з Дрезденським технічним університетом (Німеччина), з Торунським технічним університетом імені М. Коперника (Польща).

З 2011 року кафедра приймає участь в Норвезько – Євразійському проекті «Water Harmony Project». Проект передбачає гармонізацію навчальних планів університетів України, Білорусії, Казахстану, Таджикистану і Норвегії в напрямку підготовки спеціалістів з очищення природної води, очистки промислових та побутових стічних вод. В рамках проекту передбачено навчання студентів – магістрів в Норвегії (м. Ас) по норвезьким програмам підготовки із здачею іспитів в Норвегії. Магістри, аспіранти і викладачі кафедри будуть мати можливість провести спільні наукові дослідження з норвезькими вченими.

– Я впевнений у перспективному майбутньому наших випускників, – зазначає завідувач кафедри хімії та хімічної технології неорганічних речовин  Геннадій Столяренко. – Знання, які вони отримують в Черкаському державному технологічному університеті, відповідають вимогам сьогодення, а у спеціалістах – знавцях хімічних технологій завжди буде потреба у наш техногенний час.

Запрошуємо на навчання до ЧДТУ всіх, хто хоче стати фахівцем з хімічної технології неорганічних речовин, зробити нові відкриття у такій багатогранній науці і, можливо, навіть колись отримати Нобелівську премію з хімії.