,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 28 червня - День Конституції України!
Четвер, 25 червня 2015 11:33

28 червня - День Конституції України!

28 червня - День Конституції України!

28 червня 19 років тому на засіданні 5-ї сесії Верховної Ради України ухваленоосновний закон нашої держави – Конституцію України. Над її проектом народні обранці працювали усю ніч з 27 на 28 червня. Принагідно, що батьком Конституції називають народного депутата України Михайла Сироту – колишнього проректора Черкаського державного технологічного університету, кандидата технічних наук.

Україна була останньою з колишніх радянських республік, яка ухвалила нову Конституцію, де закріпила правові основи незалежності, свій суверенітет і територіальну цілісність. Ця подія стала важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина і сприяла подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

Варто пам’ятати, яким важливим і непростим  був для України процесвпровадження власної конституції. День Конституції – не просто свято нормативного акту, а день, коли було затверджено права і свободи громадян України.

Ректорат, Вчена рада та профспілковий комітет університету вітають всіх із Днем Конституції! Ми пишаємося нашою країною і з гордістю відзначаємо це державне свято!