,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Заступник голови Черкаської ОДА поспілкувався зі студентами та викладачами ЧДТУ
П'ятниця, 22 травня 2015 16:45

Заступник голови Черкаської ОДА поспілкувався зі студентами та викладачами ЧДТУ

Заступник голови Черкаської ОДА поспілкувався зі студентами та викладачами ЧДТУ

21 травня, перебуваючи  в Черкаському державному технологічному університеті на науково-практичній конференції, присвяченій пам’яті видатного вченого Юрія Петровича Кунченка, заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації - керівник секретаріату Віталій Коваль зустрівся з представниками університетської спільноти. Темою зустрічі стала ситуація щодо можливого об’єднання нашого університету з іншим.

Віталій Володимирович Коваль- наш випускник, інженер – радіотехнік, кандидат технічних наук. Знаючи науковий потенціал університету, він переконаний: державному технологічному – бути!

-Проблема штучно-надумана – запевняє заступник голови ОДА. - Університет й надалі буде працювати. А розмови про «університетське злиття» не більше, аніж чутки.

Учасники зустрічі мали змогу звернутись із запитаннями до високопоставленого посадовця. Найбільше цікавила всіх позиція обласної державної адміністрації, ініціювання нею питання зміни статусу черкаського технологічного.

Віталій Володимирович висловлював свої погляди на шляхи розвитку  навчального закладу технічного спрямування, висловлював думку, що підготовка лінгвістів, економістів, дизайнерів не повинна бути у технологічному  університеті.

Чи переконав заступник голови державної адміністрації учасників зібрання?

Наталія Гончарова - голова профспілкового комітету:

Зустріч не додала відповіді на запитання-бути чи не бути ЧДТУ. В.Коваль говорив неконкретно, загальними фразами. Я дуже хочу побачити  письмову  відповідь на звернення колективу від 20 травня з цього приводу до голови Черкаської ОДА  Юрія Ткаченка.

Микола Бушин - доктор історичних наук, професор :

Віталій Володимирович сказав, що він за збереження своєї альма - матері - це додає оптимізму. Але я вважаю,  що йому не варто обговорювати доцільність підготовки спеціалістів неінженерних напрямів - це вирішується Міністерством освіти і науки при ліцензуванні напрямів підготовки

 Микола Битько - декан будівельного факультету:

Приємно вразило, що посадовець високого рівня знайшов час поспілкуватися з колективом, у якому він виріс. Зустріч була необхідна,  це запорука  довіри до влади. Але вона не розставила всі крапки над  «І». Я вважаю несправедливим, що університет з 55-річною історією, науковими традиціями, що формує своє європейське обличчя, динамічно трансформується в руслі європейського простору  поставлений перед фактом можливого об’єднання з іншим закладом.

Віта Ковтун-начальник навчального відділу:

Я не почула чіткої відповіді на конкретні запитання.ЧДТУ єдиний на Черкащині заклад, де навчають технічних спеціальностей. Зовсім недавно виш підписав меморандум з трьома навчальними закладами Черкащини про спільну підготовку спеціалістів, поклавши початок європеїзації освітнього процесу на кшталт німецької fachhochshule. «Приєднання» до педагогічного вишу знищить університет. Крім того, доведеться скорочувати чимало викладацького складу.

 

Колектив університету вважає, що в регіональному освітянському просторі ми робимо те, що не зробить ніхто. Мова йде про творчо-технологічний потенціал в усій сукупності напрямів підготовки і наукових досліджень. Тож нехай додають нам впевненості слова заступника голови Черкаської обласної державної адміністрації Віталія Коваля, який отримав путівку в життя саме в стінах Черкаського державного технологічного університету «Я запевняю, що університет, який готує інженерні кадри, існував і буде існувати»