,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студентка ЧДТУ взяла участь у сесії Європейського молодіжного парламенту
Четвер, 21 травня 2015 11:35

Студентка ЧДТУ взяла участь у сесії Європейського молодіжного парламенту

Студентка ЧДТУ взяла участь у сесії Європейського молодіжного парламенту

З 17 по 26 квітня в Ізмірі проходила 78 міжнародна сесія Європейського молодіжного парламенту. З-поміж 300 представників різних країн світу у засіданні взяла участь і студентка І курсу Черкаського державного технологічного університету Альона Дахненко.

Наша студентка долучилася до обговорення питань в економічному комітеті та пропонувала ідеї щодо розвитку підприємницької діяльності в аспекті мінімізації витрат. На її думку, варто створити Європейське агентство з бізнес-кредитування (ЄAБК) для сек’юритизації кредитів для малого бізнесу, що збільшить ліквідність банку. Таку пропозицію схвально сприйняли в комітеті.

– Для нас дуже пізнавальними були тематичні вечірки, що знайомили нас із культурами інших країн, їхнім національним одягом, стравами, –розповідає Альона. – Цікаві знайомства, креативна організація заходів і дружня атмосфера залишили по собі незабутні враження.

Здобутим досвідом Альона планує поділитися зі своїми колегами в стінах рідного університету і організовувати подібні зібрання для обговорення нагальних питань.

 

Довідково:

Європейський молодіжний парламент – політично та релігійно нейтральна неприбуткова організація, що заохочує молодь до активної участі у громадському та культурному житті. Структура засідань полягає в тому, що протягом десяти днів делегати працюють у складі міжнародних комітетів над розробкою рішень щодо політичних, економічних, соціальних та культурних питань, які стоять на порядку денному відповідних комітетів Європейського Парламенту. Результатом роботи в комітетах є резолюція, яку в ході дискусії ухвалює вся група. Ті резолюції, які отримують схвалення Генеральної Асамблеї, передають до Європейського Парламенту як ініціативи європейської молоді.