,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти ЧДТУ перемогли у шаховому онлайн-турнірі
Середа, 18 березня 2015 12:01

Студенти ЧДТУ перемогли у шаховому онлайн-турнірі

Студенти ЧДТУ перемогли у шаховому онлайн-турнірі

17 березня вперше в Черкаському державному технологічному університеті провели Всеукраїнський міжуніверситетський шаховий онлайн-турнір «Колективні шахи». Грали вихованці нашого вишу зі студентами Чорноморського державного університету ім. Петра Могили, що на Миколаївщині. Участь у турнірі взяли понад шістдесят студентів з обох вишів. Надалі до змагань долучаться й інші ВНЗ України.

– Де традиційно грали двоє, зараз можуть грати мільйони людей. Це стало можливим завдяки спеціально розробленій платформі, – зазначає співорганізатор проекту, радник президента ФІДЕ (Міжнародна шахова федерація) Олег Савчук. – У перспективі можливе продовження турніру у значно більших масштабах: гратимуть країна з країною, континент з континентом.

За словами Олега Савчука, який, до речі, є випускником Черкаського технологічного, за результатами всеукраїнського турніру переможець отримає особисте запрошення від президента ФІДЕ Кірсана Ілюмжинова на Чемпіонат світу з шахів, що відбудеться у США. Кращого визначатиме сама програма автоматично, враховуючи, зокрема, кількість ходів та час, затрачений на гру.

Привітав учасників гри з відкриттям турніру начальник відділу фізичної культури та спорту управління справах сім’ї, молоді та спорту департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Олександр Гаврилов. Він зачитав звернення президента ФІДЕ.

Право першого ходу надали нашим противникам. Його зробив Максим Мусієнко, в. о. декана факультету комп’ютерних наук, професор Чорноморського державного університету ім. Петра Могили. На цей хід відповів проректор з науково-дослідної роботи та міжнародних зв’язків ЧДТУ Сергій Порев.

У підсумку колективної гри перемогу здобули черкаські студенти.

Галерея зображень