,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Сім кроків за сім днів
Понеділок, 14 квітня 2014 17:58

Сім кроків за сім днів

Сім кроків за сім днів

на посаді виконуючого обов’язки ректора

Черкаського державного технологічного університету 

Продовжую започатковану мною, як виконуючого обов’язки ректора Черкаського державного технологічного університету, традицію оприлюднювати перед членами нашого авторитетного і дружного  колективу короткий звіт про найголовніше (окрім поточної роботи ректора) зроблене мною за період з 7 по 13 квітня 2014 р.

1. Затверджено нову концепцію «Інформатизації ЧДТУ», підготовлену Факультетом інформаційних технологій і систем, а саме професором Триусом Ю.В. та доцентом Саухом В.М.

2. Розпочато конкретний діалог з кожним науково-педагогічним працівником та співробітником структурних підрозділів університету, в результаті чого визначено конкретні дати та виконавці доручень по забезпеченню нормального функціонуванню нашого навчального закладу в умовах змінюваності законодавчої бази, тощо. На сьогодні формується як короткострокова, так і довгострокова «Стратегія розвитку університету», яка в майбутньому дасть змогу не лише  «вижити» в складних умовах сьогодення, але й впевнено увійти в завтрашній день. До таких заходів, насамперед, відносимо:

  • відкриття нових напрямів підготовки та спеціальностей («політологія» – на кафедрі філософії; «соціальна робота» – на кафедрі історії України; «управління персоналом та економіка праці» по кафедрах економічного  спрямування; «машини та обладнання сільськогосподарського виробництва» зі спеціалізацією «діагностика і ремонт машин сільськогосподарського виробництва» – на кафедрі автомобілів та технології їх експлуатації тощо).
  • створення ефективнодіючого “Відділу з профорієнтації та працевлаштування”, як координаційного органу кафедр та підрозділів університету по забезпеченню затребуваності студентів, адаптованих до сьогоднішнього ринку праці.
  • виявлено можливості через створений «Техно-інкубатор ЧДТУ» надавати послуги (копіювання, сканування, друк) студентам і викладачам ЧДТУ власними ресурсами.

3. Налагоджено співпрацю зі Студентською радою ЧДТУ. Взято участь 10 квітня 2014 р. у звітно-виборній Конференції студентів університету, на якій мала можливість безпосередньо від студентства почути конкретні пропозиції по модернізації ЧДТУ. Розглянуто можливість впровадження, розроблених студентським активом «Пропозицій Студентської ради ЧДТУ до нового керівництва», які були затверджені вищезгаданою Конференцією. Запропоновано новообраному голові Студентської ради ЧДТУ Сергію Шмиголю ввійти до складу ректорату ЧДТУ та щопонеділка приймати участь у його засіданнях з правом голосу.

4. 11 квітня 2014 р., в рамках університетської програми “Пізнай свою Черкащину”, прийнято участь у виїзному засіданні Студради ЧДТУ на якому, окрім  оглядин перлини природи Черкащини – Буцького каньйону, обговорені конкретні кроки – дорожня карта – по створенню нового – європейського іміджу Черкаського державного технологічного університету.

5. Розпочато підготовку до відзначення цьогорічного Дня університету, який буде відзначатися у середу – 16 квітня 2014 р. В рамках святкування буде урочисто піднято прапор Євросоюзу (рішення ректорату від 07.04.2014 р.).

6. Заключений “Договір про співпрацю між кафедрою електротехнічних систем ЧДТУ та ПАТ «Обленерго»”. Договором передбачено придбання університетом необхідного устаткування за спонсорські кошти, можливість подальшого працевлаштування та проходження практик студентами університету, а також створення спільного полігону випробування обладнання.

7. Налагоджено співпрацю з Черкаською обласною державною адміністрацією по цільовому залученню до навчання сільської молоді. 

Завершуючи цей коротенький звіт, не можу не сказати про проведену в суботу, 12 квітня 2014 р., вважаю на високому рівні, загальноуніверситетську  весняну толоку. В цей день ми висадили “Алею професорів Черкаського державного технологічного університету”, приурочивши її висадження 60-річчю від дня утворення Черкаської області та 200-річчю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, посадили чимало дерев, кущів, посіяли траву. Щиро завдячую всім, хто брав участь у цьому добровільному заході.

Шановні друзі, колеги, однодумці!

Всі, хто хоче відчутних змін для нашого колективу!

ШАНУЙМО ДІМ НАШ – УНІВЕРСИТЕТ!

З поваги до себе, до колективу, до роботи, до умов життєдіяльності і до прав кожної людинипочинається європейське життя.

Почнемо з себе! Загальноуніверситетська весняна толока стала прекрасною нагодою власною активною позицією показати повагу донашого з Вами Черкаського державного технологічного університету і розуміння необхідності активізації змін на краще!