,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студрада ЧДТУ влаштувала благодійний Весняний Бал
П'ятниця, 31 травня 2024 13:37

Студрада ЧДТУ влаштувала благодійний Весняний Бал

Студрада ЧДТУ влаштувала благодійний Весняний Бал

Із року в рік Черкаський державний технологічний університет плекає усталені традиції, примножуючи їх новими ініціативами. 

30 травня 2024 року особлива атмосфера Весняного балу огорнула Площу знань ЧДТУ, на якій зібралися викладачі, студенти, гості університету та претенденти поборотися за титул Король і Королева балу.

У боротьбі за високі титули змагалися три пари, які пройшли етапи конкурсу – дефіле, коротке представлення себе, тести на ерудицію, етику та манери, а також танцювальну імпровізацію. Кожна пара продемонструвала інтелект, кмітливість та винахідливість у запропонованих конкурсах: показали хореографічні здібності,  знання культури, обізнаність та швидкість мислення, відповідаючи на запитання вікторини. Конкуренція між парами була запеклою, адже молодь прагнула продемонструвати свої найкращі якості, тож кожна пара отримала високі оцінки за свої виступи, а гості балу захоплено спостерігали за перебігом подій. 

За результатами журі, до складу якого увійшли очільниця відділу студентського розвитку і культурних програм Марина Северинчук, заступниця голови первинної профспілкової організації ЧДТУ Марина Ткаченко та голова студентської ради ЧДТУ Діана Шишкіна,  перемогу вибороли студентка факультету гуманітарних технологій Євгенія Дубина та студент факультету електронних технологій, автотранспорту та машинобудування Вадим Самсоненко, які й отримали почесні титули Короля і Королеви балу. Цей тріумф став кульмінацією вечора, що залишив незабутні враження у серцях усіх присутніх.

Справжнім сюрпризом балу та демонстрацією єдності зі студенством став ніжний вальс у виконанні ректора ЧДТУ Олега Григора та завідувачки кафедри філософських і політичних наук Анжели Бойко

– Танець – це мистецтво, що об’єднує рухи тіла з ритмом музики. За допомогою танцю можна досягти багатьох речей: зняти стрес, підняти настрій, вилікувати проблеми з координацією рухів, а також захистити себе, адже всі ми знаємо, що кожен народ має свій бойовий танок. Танцем можна виразити більше, ніж словами, і звичайно, багато людей знаходили своє кохання саме на танцювальному майданчику. Коли завершиться війна, ми організуємо щомісячні, або щотижневі танцювальні вечори, адже у часи, коли я був студентом ЧДТУ, тоді ще ЧІТІ, такі заходи були дуже популярними. Тож у нас попереду багато роботи, – зазначив ректор ЧДТУ Олег Григор, подякувавши організаторам за проведення заходу.

Зі свого боку Студентська рада ЧДТУ висловила вдячність адміністрації університету та Профспілковому комітету ЧДТУ за всебічну підтримку ідей і починань та за можливість проведення такої події.

За словами голови Студентської ради ЧДТУ Діани Шишкіної, ідея Весняного балу жила в думках багатьох студентів протягом кількох років, і нарешті, наприкінці весни 2024-ого, попри всі перепони і труднощі, молодь не просто розділила радість від довгоочікуваної події, а й зробила добру справу – зібрані кошти, 5670 гривень, передали на лікування студентки 1 курсу факультету гуманітарних технологій Софії Логінової, яка після важкої травми хребта потребує дороговартісного лікування та реабілітації. 

Учасники та гості балу залишилися у захваті від вечора, який поєднав елегантність, розваги та благодійність, що зробили його незабутньою подією в житті університету.