,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини День ЧДТУ з креативними уроками пройшов у Черкаській спеціалізованій школі № 27 імені Михайла Путейка
П'ятниця, 12 квітня 2024 10:30

День ЧДТУ з креативними уроками пройшов у Черкаській спеціалізованій школі № 27 імені Михайла Путейка

День ЧДТУ з креативними уроками пройшов у Черкаській спеціалізованій школі № 27 імені Михайла Путейка

11 квітня 2024 року Черкаський державний технологічний університет під гаслом «Вчись, працюй, живи на Черкащині» провів День ЧДТУ в Черкаській спеціалізованій школі № 27 I-III ступенів імені Михайла Путейка Черкаської міської ради Черкаської області.

На шкільному подвір'ї представники кожної кафедри ЧДТУ представили широкий спектр спеціальностей університету – демонстрували винаходи, розробки, наукові досягнення студентів та викладачів, пропонували школярам спробувати сили у цікавих тематичних вікторинах, іграх та конкурсах, інформуючи про особливості та перспективи того чи іншого фаху.

Цього дня викладачі ЧДТУ запросили учнів відвідати креативні пізнавальні уроки, які мали на меті не лише захопливо розкрити певну тему, а й зацікавити молодь у поглибленому вивченні предметів, що припадуть до душі. Так, дев'ятикласники вивчали харчову хімію, 3-D моделювання в інженерній справі, цифрову криміналістику та безпечне функціонування інформаційно-телекомунікаційних систем; знайомилися з Європейським туризмом на мапі Черкащини та зі шляхом пілігримів; брали участь у майстер-класі з безпеки продуктів харчування. Учні десятих класів побували на уроках з графічного дизайну та цікавого дизайну, фінансової грамотності, програмування; розглянули сучасні тренди в галузі інформаційних технологій та пройшли тренінг із критичного мислення. Одинадцятикласники слухали про інтернет речей та робототехніку: реальність та перспективи; визначали культурні цінності через експертизу; дізнавалися секрети успіху завдяки знанням із психології; визначали роль іноземних мов та лінгвотехнологій в міжнародній комунікації. 

Для цьогорічних випускників ректор ЧДТУ Олег Григор провів Урок ректора, на якому розповів про особливості навчання в Черкаському державному технологічному університеті, розмаїття актуальних спеціальностей, численні можливості для проходження практики й стажування в Україні та закордоном, співпрацю зі стейкхолдерами та відомими підприємствами-роботодавцями, серед яких неабияким попитом користуються випускники ЧДТУ. Мова також йшла про активне студентське самоврядування, втілення молодіжних ініціатив, культурно-патріотичну та волонтерську діяльність в ЧДТУ, організацію дозвілля студентської молоді. Під час уроку ректора ЧДТУ відповідальний секретар приймальної комісії Андрій Чорній поінформував про новації та основні дати вступної кампанії-2024: складання НМТ, пріоритетність вступних заяв, розрахунок конкурсного балу, пільгові категорії вступників, спеціальності особливої підтримки держави, відповів на запитання. Також учні й вчителі мали нагоду познайомитися і поспілкуватися із проректором з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ Валентином Лазуренком, деканами факультетів – деканом факультету електронних технологій, автотранспорту та машинобудування Андрієм Чорнієм, деканом факультету інформаційних технологій і систем Анатолієм Чепиногою, деканом факультету економіки та управління Віктором Демиденком, деканом факультету гуманітарних технологій Наталією Махинею, заступником декана факультету технологій, будівництва та раціонального природокористування Сергієм Юрченком, завідувачкою підготовчого відділення Оксаною Яшан, викладачами та студентами.

Завершився День ЧДТУ в Черкаській спеціалізованій школі I – III ступенів № 27 імені Михайла Путейка укладанням партнерської угоди. Договір про співпрацю підписали ректор ЧДТУ Олег Григор та директорка школи Леся Пасічник задля реалізації та розвитку творчого, науково-дослідницького, економічного та культурологічного потенціалу  учнівської молоді.