,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Дерево життя: ЧДТУ запрошує долучитися до флешмобу «вишневих» світлин
Вівторок, 09 квітня 2024 14:36

Дерево життя: ЧДТУ запрошує долучитися до флешмобу «вишневих» світлин

Дерево життя: ЧДТУ запрошує долучитися до флешмобу «вишневих» світлин

Символ Світового дерева, дерево життя, прикраса саду, яка викликала одвічне замилування українського народу. Все це про вишню – один із священних рослинних оберегів українців. Радуючи око білосніжним цвітом навесні, влітку дає соковиті плоди, що  наступного року проростають новим життям. Чи це не символ вічного життя, перемоги світла над темрявою, добра над злом? У темні воєнні часи, коли особливо хочеться новин про Перемогу, такі прадавні символи особливо цінні, все міцніше пов’язують нас із пращурами. 

Вже за кілька днів вулиці Черкас потонуть у білосніжному вишневому цвіті. Насолодитися моментом буяння цвітіння та підкреслити свою національну ідентичність пропонує студентам, викладачам та співробітникам Черкаського державного технологічного університету Відділ студентського розвитку і культурних програм і запрошує долучитись до фото-флешмобу «Українська вишня – дерево життя»

– Щовесни, поки в Японії цвіте сакура, японці приходять споглядати красу її цвіту, насолодитися нею, просто помовчати про головне. Це їх особлива філософія сприйняття світ, яку вони зробили відомою на увесь світ. І ми, українці, також ведемося на це модне віяння, не помічаючи потужний символізм того, що оточує нас споконвіку. А тим часом, українська вишня – дерево, яке наші предки наділяли магічними властивостями. Сама назва «вишня» походить від слова Всевишній – Бог. В давнину вірили, що якщо чогось дуже щиро бажати, потрібно пошепки попрохати про це у квітуючої вишеньки, і бажання обов’язково здійсниться. То ж чому нам усім разом цьогоріч не попросити Перемоги для України, при цьому ще й наповнивши неймовірною красою української «сакури» інтернет-простір? – зазначає фотограф, фахівець Відділу студентського розвитку і культурних програм ЧДТУ, ідейний натхненник «вишневого» флешмобу Станіслав Чубар.

Умови флешмобу прості: 

Зробити світлину біля квітуючої вишні. 

До 19 квітня 2024 року опублікувати фото у соцмережах (Фейсбук та/чи Інстаграм) із хештегом #вишня_дерево_життя_2024_чдту 

Зібрати вподобайки від своїх підписників, друзів та знайомих. 

22 квітня 2024 року, в Міжнародний день землі, п’ять учасників, які наберуть найбільше вподобайок, будуть відзначені пам’ятними подарунками від фотолабораторії ЧДТУ.