,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Ректор ЧДТУ Олег Григор взяв участь в онлайн-зустрічі з Омбудсманом України Дмитром Лубінцем
Середа, 03 квітня 2024 11:11

Ректор ЧДТУ Олег Григор взяв участь в онлайн-зустрічі з Омбудсманом України Дмитром Лубінцем

Ректор ЧДТУ Олег Григор взяв участь в онлайн-зустрічі з Омбудсманом України Дмитром Лубінцем

2 квітня 2024 року ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор взяв участь в онлайн-зустрічі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця з очільниками закладів освіти України. До події також долучилися Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, Перший заступник Міністра охорони здоров’я України Сергій Дубров.

Упродовж зустрічі учасники обговорили низку важливих тем, зокрема: освіти для дітей із ТОТ; руйнування закладів та їхнього відновлення; облаштування укриттів і доступності навчальних установ; міграційні процеси, а також відсутність кадрів та виїзд українців за кордон; надання доступу до публічної інформації закладами вищої освіти та інші питання.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець зауважив, що Офіс Омбудсмана відкритий до співпраці. Також зазначив, що надалі готові підписувати меморандуми та брати студентів на стажування, додавши, що Офіс Омбудсмана готовий провести просвітницькі заходи у сфері надання доступу до публічної інформації для вищих навчальних закладів.