,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студентський гурт ЧДТУ «Жарти в сторону» пройшов у фінал легендарного пісенного конкурсу «Червона рута»
Понеділок, 01 квітня 2024 16:06

Студентський гурт ЧДТУ «Жарти в сторону» пройшов у фінал легендарного пісенного конкурсу «Червона рута»

Студентський гурт ЧДТУ «Жарти в сторону» пройшов у фінал легендарного пісенного конкурсу «Червона рута»

23 березня 2024 року в Черкасах відбувся обласний відбірковий конкурс ХVIІ Всеукраїнського фестивалю «Червона рута», переможці якого візьмуть участь у фіналі легендарного пісенного фестивалю наступного року. Відбір проходив у номінаціях: рок-музика, акустична музика, популярна музика та автентичний фольклор. Студентський гурт Черкаського державного технологічного університету «Жарти в сторону» став переможцем у жанрі акустичної музики і вже у 2025-му представить Черкаси у великому фіналі. 

На розсуд журі «Жарти в сторону» (Даніїл Кривко, Любов Кривко, Анастасія Ейсмонт, Данило Клименко) представили три авторські пісні: «Цукор», «Фіранки» та «Жарти в сторону». Усі композиції, як і їх чуттєве виконання, високо оцінило журі. 

– 5 років тому я вже брала участь у відборі на «Червону руту» і також проходила до фіналу, але тоді виступала як сольна виконавиця. Нині ж захотіли вже разом із командою продемонструвати наші творчі здобутки, вже вдосконалені і напрацьовані. До того ж «Червона рута» – чудовий шанс заявити про себе як про авторів музики, а не лише як про кавер-гурт, як нас багато хто знає, – зазначає вокалістка й авторка пісень гурту «Жарти в сторону», фахівчиня відділу студентського розвитку та культурних програм ЧДТУ Анастасія Ейсмонт