,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ пройшло спецнавчання з питань охорони праці
Четвер, 14 березня 2024 15:05

У ЧДТУ пройшло спецнавчання з питань охорони праці

У ЧДТУ пройшло спецнавчання з питань охорони праці

14 березня 2024 року в Черкаському державному технологічному університеті відділ охорони праці та цивільного захисту  організував та провів щорічне спеціальне навчання з питань охорони праці, електричної та пожежної безпеки електротехнічного і технічного персоналу відповідно до Переліку професій, Програми та Графіку проведення спеціального навчання, під час якого було наголошено на важливості  проведення навчання та перевірки знань осіб, які долучаються до робіт підвищеної небезпеки.

На початку заходу проректор ЧДТУ Микола Куницький висвітлив мету та основні завдання спеціального  навчання персоналу з питань охорони праці, електричної та пожежної безпеки.

Своєю чергою представники Черкаської медичної академії – к.м.н., проректорка з практичної роботи Ольга Федосеєва та бойовий медик, викладач симуляційного навчання Олександр Трубенко провели тренінг: «Дії персоналу та учасників освітнього процесу у випадку першої медичної допомоги на робочому місці в разі виникнення надзвичайної ситуації».

Також, під час зібрання начальниця відділу капітального та поточного ремонту ЧДТУ Людмила Басюк представила презентацію з електробезпеки для персоналу, груп допуску та дій на випадок виникнення електротравм. 

На зустріч завітала головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по Черкаській міській громаді Черкаського районного управління ДСНС України у Черкаській області майор служби цивільного захисту Ірина Костенко, яка поінформувала про Правила пожежної безпеки для навчальних закладів та нагадала правила користування вогнегасниками.

Варто зазначити, що головним завданням проведення спеціального навчання та перевірки знань осіб, які долучаються до робіт підвищеної небезпеки є збереження життя, дотримання безпечних умов праці та виконання вимог охорони праці, електро та пожежної безпеки.