,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 64-річчя від заснування ЧДТУ відзначає у громадах області: День ЧДТУ пройшов у Золотоніській санаторній школі
Середа, 13 березня 2024 19:58

64-річчя від заснування ЧДТУ відзначає у громадах області: День ЧДТУ пройшов у Золотоніській санаторній школі

64-річчя від заснування ЧДТУ відзначає у громадах області: День ЧДТУ пройшов у Золотоніській санаторній школі

Цього тижня Черкаський державний технологічний університет відзначає 64-у річницю від дня свого заснування. Колектив ЧДТУ вирішив день народження університету провести в громадах регіону, презентуючи провідний технологічний заклад вищої освіти у межах просвітницько-патріотичного проєкту «Вчись, працюй, живи на Черкащині!».

13 березня 2024 року науковці університету влаштували День ЧДТУ у Золотоніській санаторній школі Черкаської обласної ради.

Цього дня викладачі ЧДТУ запропонували учням Золотоніської санаторної школи цікаві пізнавальні уроки, які мали на меті продемонструвати розмаїття спеціальностей, за якими проходить підготовка в ЧДТУ, та зацікавити молодь у глибшому вивченні тем, які припадуть до душі. Восьмикласники захопливо вивчали цікаву математику, харчову хімію, інформаційні технології та робототехніку. Дев’ятикласники побували на креативних уроках із хімії, 3D-моделювання в інженерній справі, з цифрової криміналістики та безпечного функціонування інформаційно-телекомунікаційних систем, дізнавалися психологічні секрети успіху, таємниці історії, про безпеку продуктів харчування та про сучасні тренди в галузі інформаційних технологій. Учні десятого класу опановували фінансову грамотність, безпеку продуктів харчування та пройшли тренінг із критичного мислення. Школярі випускного, одинадцятого класу, обговорили з науковцями ЧДТУ сучасні тренди в галузі інформаційних технологій, фінансову грамотність та повправлялися в критичному мисленні.

Традиційно, старшокласники відвідали Урок ректора, на якому ректор ЧДТУ Олег Григор розповів про особливості навчання в Черкаському державному технологічному університеті, розмаїття актуальних спеціальностей, численні можливості для проходження практики й стажування в Україні та закордоном, співпрацю зі стейкхолдерами та відомими підприємствами-роботодавцями, серед яких попитом користуються випускники ЧДТУ. Мова також йшла про активне студентське самоврядування, втілення молодіжних ініціатив, культурно-патріотичну та волонтерську діяльність в ЧДТУ, організацію дозвілля студентської молоді. Під час уроку ректора ЧДТУ відповідальний секретар приймальної комісії Андрій Чорній поінформував про новації вступної кампанії-2024, а декани факультетів університету: декан факультету електронних технологій, автотранспорту та машинобудування Андрій Чорній, декан факультету економіки та управління Віктор Демиденко, декан факультету інформаційних технологій і систем Анатолій Чепинога, декан факультету технологій, будівництва та раціонального природокористування Денис Грецький та пані декан факультету гуманітарних технологій Наталія Махиня ретельніше ознайомили молодь із актуальними спеціальностями та освітніми програмами, за якими майбутнє і розвиток нашої країни. Також учні і вчителі мали нагоду познайомитися та поспілкуватися поспілкуватися з проректором з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ Валентином Лазуренком та завідувачкою підготовчого відділення Оксаною Яшан.

Цього дня школярі захоплено розглядали винаходи й розроблення студентів та науковців, сучасне обладнання, брали участь у цікавих вікторинах та інтелектуальних конкурсах, мали змогу зануритися у маленький світ кожної із важливих нині професій.

Результатом спільно проведеного дня, стало підписання Договору про співпрацю освітніх установ, підписи у якому поставили ректор ЧДТУ Олег Григор та директорка Золотоніської санаторної школи Оксана Даценко задля максимальної реалізації та розвитку творчого, науково-дослідницького, економічного та культурологічного потенціалу учнівської молоді та ефективної реалізації спільних проєктів.