,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти спеціальності «Геодезія та землеустрій» ЧДТУ взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції GEOPOINT 2024 у столиці
Понеділок, 11 березня 2024 08:46

Студенти спеціальності «Геодезія та землеустрій» ЧДТУ взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції GEOPOINT 2024 у столиці

Студенти спеціальності «Геодезія та землеустрій» ЧДТУ взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції GEOPOINT 2024 у столиці

7-8 березня 2024 року студенти спеціальності «Геодезія та землеустрій» Черкаського державного технологічного університету Євгенія Чернишова та Микола Сороковіков разом із завідувачем кафедри геодезії, землеустрою, будівельних конструкцій та безпеки життєдіяльності Сергієм Ротте долучилися до роботи студентської Міжнародної науково-практичної конференції GEOPOINT 2024, що проходила в Національному університеті біоресурсів і природокористування в Києві. Студент ЧДТУ Ілля Березовський, який є досвідченим фахівцем зі створення землевпорядних проєктів,  запрошений організаторами заходу у якості гостя.

Вже традиційно конференція GeoPoint на факультеті землевпорядкування НУБіП України присвячена розвитку геодезії та землеустрою в період воєнного стану та післявоєнного відновлення України. 

Під час пленарного засідання у перший день конференції з вітальним словом до учасників звернулися: декан факультету землевпорядкування Національному університеті біоресурсів і природокористування Тарас Євсюков, представники оргкомітету, запрошені гості. З цікавими доповідями виступили представники різних організацій, поділившись останніми новинами галузі геодезії та землеустрою, зокрема йшлося про особливості розробки українських дронів, їх використання в топографо-геодезичній діяльності тощо, про технології наземного лазерного сканування різних об’єктів. Наприкінці була продемонстрована робота ГНСС приймача і89 та лазерного сканера SLAM R100. Третьокурсник Микола Сороковіков взяв активну участь у запропонованому майстер-класі, встигнувши послідовно попрацювати з двома цими приладами.

Другого дня студенти ЧДТУ на високому рівні презентували доповіді на секційному засіданні. Перед від’їздом всі охочі мали нагоду долучитися до екскурсій Національним університетом біоресурсів і природокористування. На кафедрі бджільництва факультету тваринництва та водних ресурсів завідувач кафедри Микола Повозніков захопливо розповів про бджіл, важливість мотивації у будь-якій справі та пригостив всіх медом.

Кафедра геодезії, землеустрою, будівельних конструкцій та безпеки життєдіяльності ЧДТУ висловлює вдячність організаторам за запрошення на конференцію та сподівається на подальшу плідну співпрацю.