,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ЧДТУ та Вінницький національний аграрний університет уклали Договори про співробітництво та про організацію програм академічної мобільності
П'ятниця, 01 березня 2024 11:20

ЧДТУ та Вінницький національний аграрний університет уклали Договори про співробітництво та про організацію програм академічної мобільності

ЧДТУ та Вінницький національний аграрний університет уклали Договори про співробітництво та про організацію програм академічної мобільності

29 лютого 2024 року ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор та ректор Вінницького національного аграрного університету Віктор Мазур підписали Договори про співробітництво та про організацію програм академічної мобільності між закладами вищої освіти.

Партнерські угоди укладено, враховуючи необхідність реалізації спільними зусиллями положень Національної доктрини розвитку освіти України, концепції науково-технологічного та інноваційного розвитку України; зважаючи на важливість здійснення співробітництва у науково-освітній сфері та бажання поглибити контакти між вищими навчальними закладами нашої держави.

Відповідно до підписаних договорів, партнери співпрацюватимуть у напрямі освітньої, науково-дослідної роботи, взаємного обміну досвідом, вирішення завдань і проблем проходження практики та стажувань здобувачів вищої освіти, а також стажувань  науково-педагогічних і наукових співробітників сторін.

Варто зазначити, що Вінницький національний аграрний університет – це потужний осередок освіти і науки із сучасною матеріально-технічною базою, розлогою мережею філій та наукових центрів. Він є широко відомим в Україні та за кордоном. ВНАУ має у своєму складі: 3 навчально-наукових інститути – агротехнологій та природокористування; економіки та управління; миру, соціальних комунікацій та реабілітації; 8 факультетів: агрономії, садівництва та захисту рослин; екології, лісівництва та садово-паркового господарства; економіки, інформаційних технологій та сфери обслуговування; обліку, фінансів та аудиту; менеджменту та права; інженерно-технологічний; технології виробництва і переробки продукції тваринництва; ветеринарної медицини. До структури ВНАУ також входить 5 профільних коледжів.

Співпраця науковців ЧДТУ та ВНАУ триває щонайменше 10 років. Відтак у 2014 році асистент ЧДТУ, а нині професор кафедри харчових технологій Олександр Батраченко захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук у спеціалізованій вченій раді ВНАУ. Протягом наступних років сторони публікували наукові праці у фахових виданнях університетів-партнерів. Восени 2023 року  Олександр Батраченко виступив з онлайн-доповіддю на Всеукраїнській науково-практичній конференції «Теоретичні та практичні проблеми забезпечення якості та безпечності продукції тваринництва і харчової галузі у контексті євроінтеграції», яка проводилась у ВНАУ. А незабаром докторка технічних наук, професорка, в. о. завідувача кафедри біоінженерії, біо- та харчових технологій ВНАУ Ірина Берник представила свою доповідь в онлайн-режимі на  сьомій Міжнародній науково-практичній конференції «Інтеграційні та інноваційні напрямки розвитку харчової індустрії», яка проводилась на кафедрі харчових технологій ЧДТУ.

Партнери сподіваються, що розпочате відсьогодні офіційне співробітництво закладів вищої освіти ще ефективніше сприятиме якісній підготовці здобувачів вищої освіти, зокрема для харчової та переробної галузей промисловості України.