,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 25 травня – День філолога
Четвер, 25 травня 2023 11:33

25 травня – День філолога

25 травня – День філолога

Щороку 25 травня майстри слова, поціновувачі словесності та знавці мови відзначають своє професійне свято – День філолога

Філологія  – одна з найцікавіших наук, яка включає в себе цілу сукупність наукових напрямків, що вивчають нашу багату культурну спадщину, виражену як в літературній творчості, так і в мовній культурі. 

Першими фахівцями-філологами вважають працівників Александрійської бібліотеки, яка складалася з понад 500 тисяч рукописів природно, що таке велике зібрання потребувало системи каталогів, тобто кропіткої роботи з порівняння текстів, визначення їхньої оригінальності, авторства й часу написання, коментарів і пояснень до незрозумілих уривків чи іншомовних слів. Потреби бібліотечної справи сприяли створенню в II столітті до нашої ери першої граматики грецької мови.

Любов до слова, а саме такий сенс в перекладі з давньогрецької означає поняття філологія, стало міцним фундаментом для фахівців у галузі філології.  Лінгвісти і літературознавці, вчителі та викладачі в галузі літератури і мови, бібліотекарі та перекладачі й усі, хто пов’язав свою освіту і професійну діяльність з філологією, щодня стоять на варті наших культурних і духовних цінностей, допомагають сучасному суспільству зберігати актуальні знання, протидіючи плутанині і втраті смислових зв’язків нашої власної культурної традиції.

Принагідно, Черкаський державний технологічний університет вітає філологів факультету гуманітарних технологій та усіх залюблених у мову з Днем філолога!