,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини До ЧДТУ завітали старшокласники Черкаської загальноосвітньої школи №5
Середа, 22 лютого 2023 08:09

До ЧДТУ завітали старшокласники Черкаської загальноосвітньої школи №5

До ЧДТУ завітали старшокласники Черкаської загальноосвітньої школи №5

21 лютого 2023 року після онлайн знайомства із  просвітницько-патріотичним проєктом «Вчись, працюй, живи на Черкащині!» до Черкаського державного технологічного університету завітали учні  Черкаської загальноосвітньої школи №5, аби на власні очі побачити, чим сьогодні живе провідний технологічний заклад вищої освіти регіону.

Знайомство з університетом молодь розпочала символічно із Площі Знань, вшанувавши пам’ять «батька української Конституції» – Михайла Сироти, який пройшов шлях від студента до проректора із навчальної роботи ЧДТУ. 

Цього дня юнаки та дівчата відвідали факультет технологій, будівництва та раціонального природокористування,  факультет електронних технологій, автотранспорту та машинобудування, факультет інформаційних технологій і систем,  факультет гуманітарних технологій, факультет економіки та управління. Майбутні абітурієнти побували у навчально-наукових та навчально-технологічних лабораторіях, комп’ютерних класах, навчальних аудиторіях, у сучасній Інжиніринговій лабораторії Noosphere Engineering School, відвідали Музей історії радіотехніки імені професора Юрія Петровича Кунченка, познайомилися з науковими винаходами студентів ЧДТУ, з перспективами різноманітних спеціальностей та з особливостями цьогорічної вступної кампанії.

 Студентська рада ЧДТУ розповіла молоді про активну студентську діяльність, можливості для саморозвитку та цікавого дозвілля.

Окрім цього, школярі мали чудову нагоду у невимушеній атмосфері поспілкуватися з проректором з гуманітарно-виховних питань Валентином Лазуренком, деканами факультетів, завідувачами кафедр, професорами і доцентами, викладачами та студентами, більше дізнатися про особливості вступної кампанії 2023 року, специфіку навчання в Черкаському державному технологічному університеті, партнерські зв’язки вишу з українськими та міжнародними державними і приватними установами. 

Сьогодні Черкаський державний технологічний університет стоїть на варті розвитку вітчизняного виробництва,  готуючи висококваліфікованих фахівців для розбудови успішної європейської країни та закликаючи молодь вчитись, працювати, жити на Черкащині.