,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Науковці кафедри екології ЧДТУ взяли участь у засіданні робочої групи міжнародного проєкту
Вівторок, 31 січня 2023 10:34

Науковці кафедри екології ЧДТУ взяли участь у засіданні робочої групи міжнародного проєкту

Науковці кафедри екології ЧДТУ взяли участь у засіданні робочої групи міжнародного проєкту

25 січня 2023 року науковці кафедри екології Черкаського державного технологічного університету, зокрема доценти Людмила Жицька та Оксана Єгорова, взяли участь у засіданні робочої групи в межах міжнародного проєкту «Екоініціатива збереження довкілля міської набережної міста Черкаси спілкою релокованих та місцевих громадських організацій». Зустріч відбувалася на базі Навчально-наукового інституту природничих та аграрних наук Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького за підтримки директора Інституту Максима Гаврилюка. Під час засідання робочої групи вдалося визначити локації в місті Черкаси, які плануються для оснащення інформаційними стендами. Також учасники обговорили інформаційні розділи, що будуть представлені на стендах, та інформацію для іміджевого посилення місцевої ідентичності. 

 Варто зазначити, що проєкт «Екоініціатива збереження довкілля міської набережної міста Черкаси спілкою релокованих та місцевих громадських організацій» реалізується громадськими організаціями «Асоціація «Відродження та розвиток» (ГО АВТР) та «Ініціатива з розвитку екологічної політики й адвокації в Україні» (Environmental Policy and Advocacy Initiative for Ukraine (EPAIU)), що здійснюється Міжнародним фондом «Відродження» (МФВ) за фінансової підтримки Швеції. 

 Метою проєкту є  напрацювання просвітницької екологічної інформації для стендів, які планується розмістити в популярних локаціях на схилах річки Дніпро в місті Черкаси, вздовж міських набережних. Проєктна діяльність передбачає співпрацю науковців ЧДТУ та ЧНУ імені Богдана Хмельницького,  комунальних закладів балансоутримувачів, спеціалістів міської влади та Черкаського краєзнавчого музею, громадських активістів і небайдужих жителів.

 Наступна зустріч робочої групи проєкту запланована на 9 лютого 2023 року на базі кафедри екології ЧДТУ за підтримки завідувачки кафедри та керівниці робочої групи проєкту від Черкаського державного технологічного університету Олени Хоменко.