,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет вшанував пам’ять «батька української Конституції» Михайла Сироти
П'ятниця, 27 січня 2023 11:49

У ЧДТУ Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет вшанував пам’ять «батька української Конституції» Михайла Сироти

У ЧДТУ Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет вшанував пам’ять «батька української Конституції» Михайла Сироти

 26 січня 2023 року Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у межах робочої поїздки на Черкащину відвідав Черкаський державний технологічний університет.

За традицією, делегація освітян на чолі з Сергієм Шкарлетом вшанувала пам’ять «батька української Конституції» – Михайла Сироти, поклавши квіти до пам'ятного знаку Сироті на Площі Знань ЧДТУ.

Михайло Дмитрович Сирота народився в Черкасах у родині науковців та пройшов шлях від студента до проректора із навчальної роботи Черкаського інженерно-технологічного інституту  (нині – Черкаський державний технологічний університет). У день ухвалення Конституції України народний депутат України Михайло Сирота упродовж 15 годин простояв за трибуною Верховної Ради України, відстоюючи права та обов'язки громадян України, прописані в новому Основному Законі держави, за що й отримав почесне народне визнання, як «батько української Конституції».

Ім’я видатного державотворця присвоєно навчальному корпусу ЧДТУ № 3. Саме в цьому корпусі Михайло Дмитрович навчався та працював,  тут знаходиться меморіальна дошка пам’яті відомого політика, а вікна корпусу виходять на Площу Знань, де височіє пам'ятний знак Михайлу Сироті.