,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Майбутні екологи ЧДТУ завершують проходження виробничої практики
Понеділок, 16 січня 2023 07:00

Майбутні екологи ЧДТУ завершують проходження виробничої практики

Майбутні екологи ЧДТУ завершують проходження виробничої практики

Студенти 3 курсу спеціальності «Екологія» Черкаського державного технологічного університету завершують проходження виробничої практики, що розпочалася 19 грудня 2022 року,  та, у відповідності до програми практики, включала виконання індивідуальних завдань.  

Так, в Управлінні екології та природних ресурсів Черкаської обласної державної адміністрації студенти мали змогу ознайомитися зі структурою Управління та основними напрямами діяльності, а також, згідно із завданням практики, проаналізували динаміку утворення та накопичення відходів у Черкаській області, нормативну документацію щодо поводження з відходами та шляхи їх утилізації.

На комунальному підприємстві «Дніпро-Кропивницький», що надає послуги з централізованого водопостачання та водовідведення у містах Кіровоградської області, практиканти мали змогу ознайомитися та попрацювати в лабораторії з приладами щодо дослідження якості питної води. 

В ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» студентка провела еколого-гігієнічну оцінку надходження нітратів в організм людини з питною водою на основі лабораторних досліджень та проаналізувала відповідність  води з джерел централізованого та децентралізованого водопостачання в Черкаській області вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до питної води, призначеної для споживання людиною».

На ПрАТ «МХП» практиканти ознайомилися з діяльністю підприємства, а також провели аналіз дотримання вимог природоохоронного законодавства на виробництві.

  Студенти, які проходили виробничу практику у фермерських господарствах Черкаської області, зокрема ПП «ФГ Даценко» та ФГ «Росток», мали нагоду ознайомитися із системою якості та безпеки зернової продукції, використання мінеральних добрив та їх впливу на стан грунтів.

 Варто зазначити, що практика не лише надає можливості здобувачам ОП «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування» ЧДТУ набути практичних навичок і вмінь, а й відкриває перспективи для подальшого їх працевлаштування.