,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 5 грудня — Міжнародний день волонтера
Понеділок, 05 грудня 2022 08:53

5 грудня — Міжнародний день волонтера

5 грудня — Міжнародний день волонтера

Міжнародний день волонтера (International Volunteer Day) відзначається щорічно 5 грудня з 1985 року, коли Генеральна Асамблея ООН запропонувала урядам відзначати саме цей день, як день добровольця.

В Україні волонтерський рух розпочався у 90-ті роки, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року. Для українців це особливе свято, оскільки наймасовішим волонтерський рух став після Революції Гідності, окупації росією Криму та воєнних дій на Донбасі. Після повномасштабного вторгнення рф в Україну 24 лютого 2022 року цей день набув особливої важливості та актуальності, адже на плечах волонтерів лежить потужна допомога та неабияка відповідальність під час війни.

Наразі волонтери продовжують збирати гроші по всьому світу на потреби українських військових: закуповують на них медикаменти, зброю, необхідне обладнання, автівки і відправляють все це на передову. Багато українців пішли добровольцями на фронт мужньо боронити нашу країну, боротися за її незалежність, воювати за наше майбутнє. 

Від початку повномасштабної війни працівники та студенти Черкаського державного технологічного університету активно взялися волонтерити задля зміцнення обороноздатності країни, надання гуманітарної допомоги та підтримки  вимушених переселенців,  самовіддано допомагаючи тим, хто цього потребує. Певно, не існує такої діяльності, за яку б не бралися волонтери провідного технологічного закладу вищої освіти регіону.

Цього дня Черкаський державний технологічний університет вітає зі святом усіх, хто за покликом серця йде на допомогу іншим, присвячує свій талант, час і енергію, не вимагаючи винагороди, відчайдушно наближаючи перемогу! Зі святом, янголи віри, надії та добра!