,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ пройшла студентська наукова конференція з безпеки життєдіяльності
Четвер, 01 грудня 2022 10:01

У ЧДТУ пройшла студентська наукова конференція з безпеки життєдіяльності

У ЧДТУ пройшла студентська наукова конференція з безпеки життєдіяльності

30 листопада 2022 року в Черкаському державному технологічному університеті, попри відсутність світла, в інжиніринговій лабораторії Ноосфера відбулася студентська наукова конференція з безпеки життєдіяльності. 

Під час заходу учасники порушили низку актуальних питань на різноманітну тематику: як зробити роботу гаджетів реальністю при вимкненому світлі; як  не потрапити в біду в лісі; як не стати жертвою фейкових новин і які є інструменти для фактчекінгу; як залишитись живим та неушкодженим під час терористичних актів. 

Особливу увагу молоді привернули теми: технології блокчейну (операції з криптовалютою), різні варіанти виживання в умовах дикої природи (а може, навіть, дикого сучасного світу),  технології безпеки авто- і мототехніки.

Атмосфера конференції була "ламповою", доповіді звучали цікаво, а якісні презентації доповнювали враження від почутого та спонукали до жвавих дискусій. Знаково, що цього дня, 30 листопада, народився видатний Вінстон Черчилль, який був чудовим оратором, зауважив завідувач кафедри геодезії, землеустрою, будівельних конструкцій та безпеки життєдіяльності ЧДТУ Сергій Ротте.

Під час другої частини конференції учасники розглянули відео, записані студентами університету, які зараз із певних причин знаходяться поза містом.

Секція безпеки життєдіяльності кафедри геодезії, землеустрою, будівельних конструкцій та безпеки життєдіяльності ЧДТУ допомогла студентам розкрити свій науковий потенціал і сподівається, що молоді люди будуть і надалі піклуватись безпекою та покращенням умов життя у місті та в Україні.