,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Дизайнери ЧДТУ долучилися до мистецької акції на підтримку ЗСУ «Намалюємо Перемогу!»
Вівторок, 22 листопада 2022 14:42

Дизайнери ЧДТУ долучилися до мистецької акції на підтримку ЗСУ «Намалюємо Перемогу!»

Дизайнери ЧДТУ долучилися до мистецької акції на підтримку ЗСУ «Намалюємо Перемогу!»

21 листопада 2022 року до Дня Гідності і Свободи у Черкаському обласному краєзнавчому музеї відбулася мистецька акція на підтримку Збройних Сил України «Намалюємо Перемогу!», у якій взяли участь студенти кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету зі старшою викладачкою кафедри Оленою Галицькою

 Студенти освітніх програм («Графічний дизайн», «Промисловий дизайн», «Дизайн середовища»):  Таїсія Ситник, Анастасія Дяченко, Єлизавета Матішенець, Аліна Ігошкіна, Олександр Грекало, Олена Холодяй, Анна Сухоносова, Анна Дроздова, Ірина Дудіна,  Олександр Близнюк перетворили на артоб’єкти уламки, гільзи від снарядів та куль, які побували у боях на східному та південному напрямках.

Мистецький захід провели старша наукова співробітниця музею, художниця Ірина Жучок та старша наукова співробітниця сектору воєнної історії краю Тетяна Григоренко.

Новостворені артефакти можна буде придбати на аукціонах та волонтерських акціях, а вторговані кошти підуть на проєкт Черкаської волонтерської ініціативи «Наш батальйон» «Баггі» та підрозділ, у якому служить співробітник музею  - Олесь.

Наразі потрібно 23 автівки Баггі, для виготовлення яких необхідна як фінансова допомога, так і допомога донорами-автомобілями. Стануть у пригоді автомобілі ВАЗ-2108 та ВАЗ-2109, які волонтери перетворять на такі необхідні помічники нашим воїнам на передовій.

Фото: Микола Васильєв.