,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ пройшов тематичний круглий стіл «Новітня історія української державності: День Гідності і Свободи»
Понеділок, 21 листопада 2022 14:20

У ЧДТУ пройшов тематичний круглий стіл «Новітня історія української державності: День Гідності і Свободи»

У ЧДТУ пройшов тематичний круглий стіл  «Новітня історія української державності: День Гідності і Свободи»

21 листопада 2022 року кафедра історії та права Черкаського державного технологічного університету організувала круглий стіл на тему: «Новітня історія української державності: День Гідності і Свободи», аби вкотре підкреслити, що ми є свідками і творцями незалежної, успішної європейської країни.

– Помаранчева революція і Революція Гідності дали українцям можливість самим вирішувати, якою має бути Україна.  А з 24-го лютого Україна у запеклій боротьбі виборює свободу, виборює право бути гідною поміж гідних. Цей історичний день спонукає до зміцнення патріотизму, національного духу, національної свідомості, – наголосив  у промові доктор історичних наук, професор, проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ Валентин Лазуренко.

За круглим столом учасники говорили про передумови знакових для нашої держави подій, про акції протестів у Києві на Майдані Незалежності й у Черкасах, згадували студентів-активістів ЧДТУ, які вийшли на боротьбу за свободу, справедливість та правду,  необхідну українському суспільству для переосмислення власної історії. 

Ви є свідками формування новітньої історії української державності, яка сьогодні пишеться кров'ю. Ми повинні пам’ятати, зберігати історичну пам’ять і передати її у спадок нащодкам, звернулася до молоді завідувачка кафедри історії та права Ірина Стадник

Учасники круглого столу мали нагоду переглянути документальний фільм про Революцію гідності та обговорити побачене.

Відзначення таких важливих дат допомагає мобілізувати історичну пам'ять, сприяє усвідомленню історичних уроків, надихає на боротьбу до остаточної Перемоги.  

Вранці делегація Черкаського державного технологічного університету на чолі з виконувачем обов'язків ректора Олегом Григором взяла участь у вшануванні пам'яті героїв Майдану, учасників Помаранчевої революції, Революції Гідності та героїв сьогодення, поклавши квіти до монумента «Борцям за волю України» на площі Слави в Черкасах.