,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ до Міжнародного Дня миру влаштували мистецький вернісаж (відео)
Середа, 21 вересня 2022 16:20

У ЧДТУ до Міжнародного Дня миру влаштували мистецький вернісаж (відео)

У ЧДТУ до Міжнародного Дня миру влаштували мистецький вернісаж (відео)

21 вересня 2022 року, у Міжнародний День миру, у Черкаському державному технологічному університеті відбувся мистецький вернісаж «Життя перемагає!», на якому представлені роботи лауреатів та дипломантів регіонального конкурсу малюнка «Рашизму – НІ! Наближаємо велику Перемогу!». Тематична виставка, присвячена Міжнародному Дню миру, проходить у межах реалізації на Черкащині Програми по відновленню порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час». 

–  Сьогодні Україна понад усе прагне миру після Перемоги, для нас важливий мир у всьому світі. Черкаський державний технологічний університет активно долучається до благодійних та мистецьких акцій та заходів, кожен робить все можливе задля Перемоги, задля миру, – зазначив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор, подякувавши Збройним Силам України за їхню незламну самовіддану боротьбу.

Принагідно ректор ЧДТУ Олег Григор відзначив Дипломами лауреатів і учасників конкурсів «Рашизму – НІ! Наближаємо велику Перемогу!» та «Крила української Перемоги», який, з ініціативи Відділу студентського розвитку та культурних програм, проходив у ЧДТУ з 24 березня до 8 квітня 2022 року і мав на меті у непростий для всієї країни час об’єднати студентів, викладачів, співробітників університету та їх дітей, а також усіх жителів Черкащини навколо ідеї Великої Перемоги України у війні з російським агресором. 

За результатами проведення конкурсу 43 роботи  були відзначені у категоріях  «За розкриття теми» та «За оригінальність».

Цього дня Дипломи  лауреатів та учасників регіонального конкурсу малюнка «Рашизму – НІ! Наближаємо велику Перемогу!» отримали: студентка факультету економіки та управління Надія Заїченко, студентка факультету інформаційних технологій і систем Анна Макійчук, студенти-дизайнери: Лілія Іваній (ДЗ-01), Юлія Тимошина (ДЗ-13), Віталій Пузько (ДЗ-13), Анна Чепурна (ДЗ-03), Леся Тарахтій (ДЗ-01), студентка кафедри історії та права Лідія Запорожець.  Також Дипломами відзначено юних учасниць: п’ятирічну Евеліну Стеценко та десятирічну Елеонору Пазієнко.  

Студент факультету електронних технологій, автотранспорту та машинобудування  Андрій Павлов, студент факультету економіки та управління Ярослав Яшний, студентка факультету гуманітарних технологій Катерина Драка та колишня викладачка факультету гуманітарних технологій Валентина Брус отримали Дипломи Лауреатів за участь у Черкаському регіональному літературному конкурсі «КРИЛА УКРАЇНСЬКОЇ ПЕРЕМОГИ» у номінації «Патріотична поезія». А майбутні історики Вадим Дзюба та Ігор Магда відзначені у цій же номінації Дипломами учасників.

Мистецькі роботи, сповнені віри в Україну, її Перемогу та мирне майбутнє, стали основою експозиції «Життя перемагає!», адже через прояв своїх творчих здібностей зробити свій внесок у наближення спільної Перемоги може кожен охочий. 

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина. На Черкащині його реалізують ЧДТУ спільно з ГО «Центр соціальних комунікацій».

Репортаж ТРК Ільдана