,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Науковці кафедри робототехнічних і телекомунікаційних систем та кібербезпеки ЧДТУ взяли участь у міжнародному проєкті з кібербезпеки
П'ятниця, 09 вересня 2022 09:39

Науковці кафедри робототехнічних і телекомунікаційних систем та кібербезпеки ЧДТУ взяли участь у міжнародному проєкті з кібербезпеки

Науковці кафедри робототехнічних і телекомунікаційних систем та кібербезпеки ЧДТУ взяли участь у міжнародному проєкті з кібербезпеки

У липні  2022 року стартував навчальний процес міжнародного проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України», одним із  учасників якого в цьому році став і Черкаський державний технологічний університет. У фокусі проєкту – покращення вищої освіти в галузі кібербезпеки, враховуючи вектори проведення тренінгів для фахівців з кібербезпеки та академічного персоналу, підвищення кваліфікації викладачів,  модернізації освітніх програм відповідно до міжнародних стандартів та відкриття сучасних лабораторій в університетах. 

У період з 12 липня до 31 серпня 2022 року викладачі кафедри робототехнічних і телекомунікаційних систем та кібербезпеки ЧДТУ взяли активну участь у міжнародному проєкті та пройшли підвищення кваліфікації в межах запропонованих курсів. Від Черкаського державного технологічного університету участь у курсах проєкту USAID  взяли:  завідувач кафедри Володимир Палагін та доценти кафедри Олена Панаско, Олександр Івченко,  Тетяна Воробкало, Олександр Гавриш, Олена Палагіна, асистент Анатолій Байрак. 

Наприкінці навчання науковці кафедри успішно склали фінальні завдання з курсів:

  • SECURITY AUDIT AND RISK MANAGEMENT (Аудит безпеки та управління ризиками), інструктор – Конопльова Анастасія, CISA, CRISK, CDPSE, CISA Trainer, директор ТОВ «ЮЕЙДЖИ» (безперервна діяльність з 1999), Президент Київського відділення ISACA 2018-2020. 

У навчанні взяли участь викладачі кафедри: Анатолій Байрак, Тетяна Воробкало, Олександр Гавриш, Олена Палагіна, Олена Панаско

  • Cloud Cyber Security (Хмарна кібербезпека), інструктор - доктор Сільвія Елалуф-Калдервуд (Silvia Elaluf-Calderwood), професор міжнародного університету Флориди (Florida International University - FIU, США), професійний консультант і дослідник з академічним і виробничим досвідом у дослідженнях мобільних технологій, аналізі бізнес-моделей, телекомунікаційних стратегіях, мобільних платежах, великих даних у Великій Британії, Нідерландах та в міждисциплінарних проєктах на рівні ЄС, США, Латинської Америки та Азії у соціально-технічних областях.

У навчанні взяли участь викладачі кафедри  Володимир Палагін та Олександр Івченко. В межах цього курсу слухачі познайомилися з основними викликами при застосуванні хмарних технологій, правилами і алгоритмами захисту даних в хмарі, ризиками та їх усуненням, видами атак та загроз, новітніми методами шифрування даних та багато ін. Слухачі отримали практичну підготовку при ознайомленні з технологіями збереження і керування даними на прикладі відомих провайдерів хмарних послуг, таких як Oracle, AWS, Google, Azure та ін.

Участь у проєкті сприяла підвищенню фахового рівня академічного персоналу та застосуванню  отриманих знань у навчальному процесі під час підготовки здобувачів вищої освіти бакалаврського і магістерського рівнів вищої освіти за спеціальністю 125-Кібербезпека освітньої програми  «Безпека інформаційних і комунікаційних систем». Це сприятиме організації та проведенню навчального процесу із залученням передового досвіду фахівців відповідної предметної сфери. 

Колектив кафедри робототехнічних і телекомунікаційних систем та кібербезпеки ЧДТУ висловлює вдячність координатору проєкту Марині Євдокименко та спікерам проєкту – інструкторам Анастасії Конопльовій та Silvia Elaluf-Calderwood за представлені проєкти з кібербезпеки.