,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти екологи та лісівники ЧДТУ долучилися до обстеження сухостійних та аварійних дерев у черкаському парку «Сосновий бір»
П'ятниця, 02 вересня 2022 10:22

Студенти екологи та лісівники ЧДТУ долучилися до обстеження сухостійних та аварійних дерев у черкаському парку «Сосновий бір»

Студенти екологи та лісівники ЧДТУ долучилися до обстеження сухостійних та аварійних дерев у черкаському парку «Сосновий бір»

Наприкінці серпня студенти спеціальностей «Екологія» та «Лісове господарство» Черкаського державного технологічного університету активно долучилися до інспектування дерев на аварійність у черкаському парку «Сосновий бір» разом із керівництвом КП «Дирекція парків» та відділом екології Черкаської міської ради.

У парку загальнодержавного значення «Сосновий бір» відбулося обстеження зелених насаджень.

Насправді, це дуже важливо в об'єктах природно-заповідного фонду. Ми хочемо чітко розуміти ситуацію, яка є наразі у парках та скверах, щоб унеможливити в майбутньому випадки, коли дерева падають на дорожню частину, машини чи, не дай Боже, людей. Тому безпека понад усе, – зазначив директор комунального підприємства Геннадій Шевченко.

Фахівці провели зі студентами майстер-клас із виявлення аварійних дерев, які потрібно найближчим часом видалити.

Студентам  разом зі спеціальною комісією на чолі із директором КП «Дирекція парків», які працюють над оглядом аварійності зелених насаджень у парках та скверах Черкас, вдалося обстежити чималу ділянку парку загальнодержавного значення «Сосновий бір».

У межах співпраці між ЧДТУ та КП «Дирекція парків» заплановано після видалення аварійних дерев провести компенсаційну висадку.

Майбутні екологи та лісівники ЧДТУ й надалі  планують проводити дослідження в інших парках та скверах міста Черкаси.