,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Науковець кафедри харчових технологій ЧДТУ вдруге взяв участь у панельній дискусії Пенсільванського державного університету (США)
Четвер, 30 червня 2022 11:03

Науковець кафедри харчових технологій ЧДТУ вдруге взяв участь у панельній дискусії Пенсільванського державного університету (США)

Науковець кафедри харчових технологій ЧДТУ вдруге взяв участь у  панельній дискусії Пенсільванського державного університету (США)

У червні 2022 року, на запрошення старшого консультанта з питань безпеки харчових продуктів кафедри харчових наук Університет штату Пенсильванія Мартіна Бакнавейджа, професор кафедри харчових технологій Черкаського державного технологічного університету, доктор технічних наук Владислав Сухенко вдруге взяв участь у вебінарі, організованому на підтримку України.

Цього разу панельна дискусія, яка відбулась 23 червня 2022 року, була присвячена та зосереджена на проблемах і передовій практиці постачання та безпеки харчових продуктів під час повномасштабного вторгнення росії в Україну під назвою «Україна в облозі: вирішення проблем безпечності харчових продуктів та постачання»

– Це безпрецедентна подія, і всі ми змогли багато чому навчитися під час проведення цього заходу, – зазначає Владислав Сухенко. 

Однією з тем, висвітлених на панельній дискусії, стала: «Сільське господарство України до війни: виклики». Дискурс також торкнувся зміни клімату. Очікується, що річні цикли температури будуть змінені протягом століття через більш високі прогнозовані місячні підвищення температури в літні місяці в теплих регіонах і взимку в більш холодних регіонах, що однозначно не може позитивно впливати на харчову безпеку у світі. Окрім цього, торкнулися тенденції виробництва харчових продуктів непродовольчими підприємствами, наприклад БТУ-Центр і МХП.

Була висвітлена й інша проблематика, яка стосувалась харчової безпеки не лише в Україні, а й у світі в цілому.

На завершення події американські колеги запевнили учасників дискусії у всебічній підтримці українського народу, зокрема науковців України, та побажала перемоги у цій війні над російською агресією.