,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти спеціальності «Екологія» ЧДТУ ефективно використовують онлайн-платформи неформальної освіти
Вівторок, 21 червня 2022 10:33

Студенти спеціальності «Екологія» ЧДТУ ефективно використовують онлайн-платформи неформальної освіти

Студенти спеціальності «Екологія» ЧДТУ ефективно використовують онлайн-платформи неформальної освіти

Війна в Україні внесла свої корективи в буденне життя студентів, позбавивши їх можливості відвідувати рідні стіни альма-матер та долучатися до різноманітних тренінгів та семінарів з метою професійного самовдосконалення. У період війни, в умовах дистанційного навчання, онлайн-платформи неформальної освіти стали надійним джерелом набуття й удосконалення професійних умінь та навичок як викладачів, так і здобувачів освіти. Тож студенти спеціальності 101 «Екологія» бакалаврського та магістерського рівнів підготовки скористалися можливостями безкоштовного доступу до платформи «Coursera»  та «Prometheus», на яких розміщені сучасні й інформативні онлайн-курси, та поповнили свій багаж знань.

З-поміж 4000 онлайн-курсів майбутні екологи обрали низку цікавих курсів від провідних закладів вищої освіти Європи та США: «Агроінженерія», «Побутові відходи – дій зараз», «Від ідеї до змін: проєктний менеджмент для соціальних ініціатив» тощо. А також брали участь у міжнародних онлайн конференціях. Декілька здобувачів, які успішно закінчили обрані фахові курси й отримали сертифікати Coursera, скористалися можливістю зарахувати результати навчання, отримані в неформальній освіті, згідно з відповідним Положенням ЧДТУ.