,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Співробітник ЧДТУ, паралімпієць Богдан Кулинич у складі Національної збірної України з футболу виборов світову першість
Понеділок, 16 травня 2022 15:07

Співробітник ЧДТУ, паралімпієць Богдан Кулинич у складі Національної збірної України з футболу виборов світову першість

Співробітник ЧДТУ, паралімпієць Богдан Кулинич у складі Національної збірної України з футболу виборов світову першість

15 травня 2022 року відбувся фінальний поєдинок чемпіонату світу з футболу серед гравців з порушенням опорно-рухового апарату, який тривав із 27 квітня в місті Салоу (Іспанія). В результаті попередніх матчів національна збірна України впевнено вийшла у фінал. У складі команди синьо-жовтих на поле виходили й представники Черкащини: Іван Доненко, Ярослав Черниш, а також майстер спорту України міжнародного класу з футболу, чемпіон XV літніх Паралімпійських ігор (Бразилія, 2016 р.), співзасновник Благодійного фонду «Чемпіони по життю», фахівець відділу студентського розвитку та культурних програм Черкаського державного технологічного університету, кандидат історичних наук Богдан Кулинич

У вирішальній грі світової першості 2022 року українці зустрілись зі збірною Іраку. Останні поступились Національній збірній України з рахунком 1:0. Переможний гол у ворота суперників забив Іван Доненко. Цілісність воріт синьо-жовтих зберіг Богдан Кулинич.

Вітчизняна збірна серед гравців із вадами опорно-рухового апарату незмінно поверталася з медалями з 11-ти останніх світових форумів. У тому числі українці є переможцями п’яти мундіалів (2001, 2003, 2009, 2013, 2017). Нинішній трофей став шостим. 

Черкаський державний технологічний університет щиро вітає Богдана Григоровича Кулинича з черговою вагомою перемогою та зичить подальших спортивних, наукових та особистих досягнень!