,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Вступна кампанія в ЧДТУ-2022. Факультет харчових технологій та сфери обслуговування
Понеділок, 25 квітня 2022 09:00

Вступна кампанія в ЧДТУ-2022. Факультет харчових технологій та сфери обслуговування

Вступна кампанія в ЧДТУ-2022. Факультет харчових технологій та сфери обслуговування

Факультет харчових технологій та сфери обслуговування є одним із провідних факультетів Черкаського державного технологічного університету, який готує висококваліфікованих фахівців для багатьох галузей харчової промисловості, сфери обслуговування, аграрної галузі, наукових організацій та державних установ.

Колектив факультету формують кафедра туризму та готельно-ресторанної справи, кафедра харчових технологій, кафедра фізичного виховання та здоров’я людини. Майстерність і професіоналізм викладацького складу факультету дає можливість забезпечувати підготовку висококваліфікованих професіоналів за такими спеціальностями:

242 «ТУРИЗМ» (бакалавр, магістр)

Освітня програма «Туризм»(акредитована) спрямована на підготовку висококваліфікованих фахівців індустрії туризму, які забезпечуватимуть ефективне функціонування суб’єктів господарювання, з метою організації відпочинку і сервісу туристів як в Україні, так і за кордоном.

Випускники можуть працювати у сфері внутрішнього та міжнародного туризму на посадах директорів, топ-менеджерів; аніматорами, гідами-екскурсоводами, працівниками reception та guest relation; керівниками маркетингових відділів, рекламних служб туристичних фірм.

241 «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА» (бакалавр, магістр)

Освітня програма «Готельно-ресторанна справа» (акредитована) надає можливості отримати теоретичні знання та оволодіти практичними навичками з організації та управління сервісно-виробничим процесом у сфері гостинності з метою задоволення потреб як вітчизняних, так і зарубіжних туристів.

Фахівці можуть реалізувати себе у сфері готельного і ресторанного бізнесу директорами, управляючими, топ-менеджерами, адміністраторами, керівниками різноманітних відділів готельно-ресторанних комплексів, в органах державного  правління.

181 «ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ» (бакалавр, магістр)

Освітня програма «Харчові технології та інженерія» (акредитована) 

Освітня програма «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» передбачає опанування теоретичних основ харчових технологій, сучасних технологій харчової промисловості, методів мікробіологічного, хіміко-технологічного контролю сировини, напівфабрикатів та готової продукції харчової промисловості.

Фахівці можуть працювати на підприємствах харчової та переробної промисловості з виробництва харчової продукції на посадах головного-технолога, головного інженера з якості, інженера зі стандартизації, майстра виробничої дільниці, інженера-лаборанта, начальника зміни, начальника відділу стандартизації, майстра виробничого навчання, завідувача виробничої лабораторії, мікробіолога,  фахівця із якості та технічної експертизи; інспектора з контролю якості продукції; інспектора з експорту.

Освітня програма «Технології харчування (в ресторанному господарстві) фокусується на використання практично орієнтованого підходу до фахівців, які відповідатимуть за розробку і впровадження управлінських рішень у галузі харчування населення з метою організації виробничо-сервісної діяльності у ресторанному бізнесі.

Професійними перспективами є обіймання посад керівника закладу ресторанного господарства, ресторатора, завідувача виробництва або виробничого цеху закладу ресторанного господарства, технолога закладу ресторанного господарства, шеф-кухаря, су-шефа, бренд-шефа, бармена, офіціанта, метрдотеля, менеджера закладу ресторанного господарства, дегустатора харчової продукції, консультанта з якості та безпеки ресторанної продукції, організатора ресторанної діяльності.

203 «САДІВНИЦТВО ТА ВИНОГРАДАРСТВО» (Бакалавр)

Освітня програма «Садівництво та виноградарство» в рамках якої здобувачі освіти мають можливість отримати ґрунтовні знання та вміння з технологій вирощування садів, виноградників, ягідників з метою отримання високих урожаїв, основ зберігання і переробки плодів відкритого та закритого ґрунту, оволодіти практичними навичками організації і розвитку власного бізнесу в аграрній галузі.

Випускники після завершення навчання мають право згідно з отриманою кваліфікацією у сфері садівництва та виноградарства займати посади: керівника підприємства, установи, організації у сфері аграрного виробництва; агронома-плодовода; агронома-консультанта в сфері садівництва, виноградарства та овочівництва; фахівця із захисту рослин; фахівця тепличного господарства.

У студентів цих спеціальностей є чудова можливість навчатися не лише в Україні, але й закордоном одночасно за Британською програмою «Подвійний диплом» (бакалаврат та магістратура), що дозволяє здобути освіту англійською мовою в Європі з подальшим працевлаштуванням у провідних міжнародних туристичних компаніях, готельних мережах та підприємствах переробної галузі. 

Основою засвоєння знань є стажування за кордоном, яке студенти цих спеціальностей проходять в готельно-ресторанних комплексах, закладах харчової промисловості та сільськогосподарських підприємствах Європи (Німеччини, Чехії, Болгарії, Франції, Швейцарії), Туреччини, Сполучених Штатів Америки, а також на підприємствах м. Черкаси та України).

Факультет харчових технологій та сфери обслуговування – це майстерність і професіоналізм, помножені на актуальність, креативність, популярність і творчий хист!

 ФХТСО завжди випереджає час!