,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти спеціальності «Галузеве машинобудування» ЧДТУ проходять практику на ТОВ «Араміс»
Вівторок, 08 лютого 2022 09:34

Студенти спеціальності «Галузеве машинобудування» ЧДТУ проходять практику на ТОВ «Араміс»

Студенти спеціальності «Галузеве машинобудування» ЧДТУ проходять практику на ТОВ «Араміс»

Із 10 січня 2022 року студенти першого, третього та четвертого курсу Черкаського державного технологічного університету спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» кафедри проектування харчових виробництв та верстатів нового покоління проходять відповідно навчально-ознайомчу, виробничу та конструкторсько-технологічну практики на базі підприємства ТОВ «Араміс», яке є у Східній Європі одним з передових виробників високоавтоматизованих лазерних комплексів для різання та зварювання металів.

Протягом чотирьох тижнів студенти опановують важливі компетенції професій слюсаря-складальника, оператора верстатів з ЧПК, сервіс-інженера, інженера-конструктора сучасного високотехнологічного підприємства: працюють із технічною та конструкторською документацією, знайомляться з роботою механічного, оптичного,складального цехів та дільниць з високоавтоматизованими верстатами з ЧПК.

Практика проводиться на підставі договору про співпрацю, укладеного між ТОВ «Араміс» та Черкаським державним технологічним університетом, що дає можливість здобувачам вищої освіти пройти практику на сучасному підприємстві, підвищити рівень практичної підготовки та перейняти досвід кваліфікованих спеціалістів.

На підприємстві оцінили підготовку і знання здобувачів вищої освіти кафедри проектування харчових виробництв та верстатів нового покоління ЧДТУ та запропонували роботу за спеціальністю в межах дуальної освіти, оскільки підприємство відчуває нагальну потребу у молодих кадрах. Така пропозиція зацікавила студентів, зважаючи на те, що на ТОВ «Араміс»діє програма з підтримки молодих спеціалістів. 

Таким чином практика не тільки сприяє підвищенню професійного рівня підготовки, але і розширює можливості ефективного працевлаштування за фахом випускників спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» освітньо-професійної програми «Обладнання харчових, торговельних і машинобудівних підприємств» Черкаського державного технологічного університету.