,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Cпівробітник ЧДТУ Богдан Кулинич успішно захистив дисертацію на здобуття ступеня доктора філософії, розкривши тему висвітлення у ЗМІ проблематики паралімпійського спорту в Україні
Середа, 29 грудня 2021 14:26

Cпівробітник ЧДТУ Богдан Кулинич успішно захистив дисертацію на здобуття ступеня доктора філософії, розкривши тему висвітлення у ЗМІ проблематики паралімпійського спорту в Україні

Cпівробітник ЧДТУ Богдан Кулинич успішно захистив дисертацію на здобуття ступеня доктора філософії, розкривши тему висвітлення у ЗМІ проблематики паралімпійського спорту в Україні

28 грудня 2021 року в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі майстер спорту України міжнародного класу з футболу, чемпіон XV літніх Паралімпійських ігор (Бразилія, 2016 р.), член основного складу Національної паралімпійської збірної України з футболу, співзасновник Благодійного фонду «Чемпіони по життю», фахівець Відділу студентського розвитку та культурних програм Черкаського державного технологічного університету Богдан Кулинич успішно захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю «Історія та археологія». Тема дисертації – «Висвітлення в пресі України становлення і розвитку паралімпійського спорту (кінець 80-х рр. ХХ ст. – початок ХХІ ст.)» (наукові керівники – доктор історичних наук, професор Віктор Коцур (Університет Григорія Сковороди в Переяславі) і доктор історичних наук, професор (Черкаський державний технологічний університет) Валентин Лазуренко). 

Мета дисертаційного дослідження – на основі виявленого та опрацьованого комплексу джерел, здобутків історіографії та сучасних методологічних підходів дослідити процес становлення та розвитку паралімпійського спорту в Україні, а також з’ясувати особливості висвітлення проблеми у пресі наприкінці 80-х років ХХ ст. – на початку ХХІ ст. 

Даючи відгук на рукопис дисертації паралімпійського чемпіона Богдана Кулинича Президент Національного комітету спорту інвалідів України, Герой України Валерій Сушкевич справедливо відзначив: 

Зміст дисертаційного дослідження та опублікованих праць Богдана Григоровича Кулинича дає підстави для висновку про актуальність і суспільну значимість обраної ним теми. Завдяки ретельній дослідницькій роботі, йому вдалося створити комплексну працю, присвячену становленню та розвитку паралімпійського спорту в Україні. Адже до цього часу тема в історичному контексті випадала з поля зору науковців. Цілком слушно автор веде мову про виокремлення у самостійний дослідницький напрямок історії паралімпійського спорту України як важливого чинника суспільного життя, що відіграє велику роль у формуванні не тільки окремої особистості, а й суспільства в цілому.

Черкаський державний технологічний університет щиро вітає Богдана Григоровича Кулинича (який, до слова, є випускником ЧДТУ) із підкоренням нової вершини і зичить нових наукових, спортивних та особистих звершень, втілення задумів, натхнення та плідної професійної діяльності!