,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Викладачі та студенти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ в межах навчальної практики відвідали Ужгород
Четвер, 23 грудня 2021 08:39

Викладачі та студенти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ в межах навчальної практики відвідали Ужгород

Викладачі та студенти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ в межах навчальної практики відвідали Ужгород

З 17 до  19 грудня 2021 року викладачі та студенти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Черкаського державного технологічного університету разом з деканом факультету харчових технологій та сфери обслуговування Ларисою Чепурдою, в межах проходження навчальної практики, відвідали  фестиваль молодого вина  «Божоле», який проходив у місті Ужгород.

Під час подорожі студенти ознайомилися з особливостями організації екскурсійної та анімаційної діяльності, загальними правилами організації турів.

У перший день подорожі відбулася екскурсія історичним центром міста: Ужгород чеський, Ужгород австро-угорський, також студенти продегустували солодощі відомого кондитера, шоколатьє  Валентина Штефаньо, який особисто розповів про свої кондитерські вироби. У другій половині дня відбувся переїзд до села Лумшори, що здавна відоме своїми цілющими сірководневими джерелами, там здобувачі і викладачі прийняли СПА-процедури, купаючись у чанах. Потім відбувся пізній обід у колибі «Підкова» (м. Перечин), де всі скуштували смачні страви місцевої закарпатської кухні. Увечері викладачі і студенти побували на відкритті фестивалю молодого вина «Божоле» в місті Ужгород.

Другого дня представники ЧДТУ побували на курорті Шаяни. Оточений з трьох сторін гірськими вершинами, на березі річки Тиса, курорт готовий приймати  гостей цілорічно, адже природа подарувала ще одну родзинку цим краям – термальні лікувальні джерела, у водах яких навіть взимку холодно не буде.

Після дегустації сирів крафтового місцевого виробництва студенти і викладачі мали можливість покупатися в термальних басейнах. Увечері відбулася вечеря у гумористичній етнокорчмі «Деца у нотаря».  Справжній закарпатський колорит, приправлений народним гумором, а на додачу ще й смачна кухня – ось неповний опис того, заради чого варто побувати у корчмі-музеї «Деца у нотаря». «Деца у нотаря» – не просто ресторан, це цілий етнографічний комплекс, щиру усмішку у якому викликає майже кожна дрібниця – вивіски, плакати, оригінальна сувенірна продукція та навіть меню. Кожна деталь тут слугує не лише декором, а й створює настрій та розповідає свою історію. Власник корчми, автор ідеї Павло Чучка поділився зі студентами досвідом створення етноресторації та провів екскурсію закладом.