,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 22 грудня – День енергетика України
Середа, 22 грудня 2021 10:08

22 грудня – День енергетика України

22 грудня – День енергетика України

Щороку 22 грудня, у день зимового сонцестояння, в Україні відзначають День енергетика. Символічно, що свято співпадає з найкоротшим днем і найдовшою ніччю в році, коли робота енергетиків найбільш помітна.

Енергетики – представники найсвітлішої професії. Завдяки їм ми можемо взимку насолоджуватися теплом у своїх оселях, працювати та займатися домашніми справами в темний час доби, насолоджуватися переглядом фільмів, читанням книг.

 І якщо ми в побуті не можемо уявити собі життя без електрики і тепла, то що вже говорити про заводи, малі та великі підприємства, навчальні заклади - вони без енергетиків і взагалі як без рук.

Професійне свято енергетиків має давні й славні традиції, які добре закріпилися як в суто професійному середовищі, так і в супутніх галузях, не пов’язаних безпосередньо з підтримкою і розвитком генеруючих потужностей, наприклад, деякі вважають його Днем електромонтажника. Виробництво електроенергії відбувається і на теплових електростанціях (ТЕС), тож свято справедливо можна назвати і Днем теплоенергетика. Це не дивно, адже від злагодженої роботи наших енергетиків залежить не тільки все виробництво і вся промисловість, а й економіка в цілому.

  Черкаський державний технологічний університет вітає з Днем енергетика викладачів і студентів кафедри енерготехнологій та всіх, хто причетний до створення й обслуговування енергетичних систем. Нехай ваш професійний день буде наповнений світлом, теплом і енергією щирих привітань!