,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ЧДТУ підписав Договір про співпрацю з Казахським автомобільно-дорожнім інститутом ім. Л.Б. Гончарова
Вівторок, 14 грудня 2021 14:05

ЧДТУ підписав Договір про співпрацю з Казахським автомобільно-дорожнім інститутом ім. Л.Б. Гончарова

ЧДТУ підписав Договір про співпрацю з Казахським автомобільно-дорожнім інститутом ім. Л.Б. Гончарова

14 грудня 2021 року за участі ректора ЧДТУ Олега Григора, проректора з науково-дослідної роботи і міжнародних зв'язків ЧДТУ Еміля Фауре, декана Факультету комп’ютеризованих технологій ЧДТУ Миколи Підгорного та завідувача кафедри автомобілів та технологій їх експлуатації Людмили Тарандушки відбулася дистанційна церемонія підписання Договору про співпрацю між Черкаським державним технологічним університетом та Казахським автомобільно-дорожнім інститутом ім. Л.Б. Гончарова (м. Алмати, Казахстан). 

Відповідно до укладеної угоди, заклади освіти планують проведення спільних наукових досліджень з актуальних проблем науки, обмін досвідом та інформацією з питань педагогіки, методики, викладання, структури та змісту вищої освіти,  обмін науковими публікаціями, навчально-методичними матеріалами, навчальними планами і програмами. Партнери мають намір сприяти академічній мобільності викладачів, докторантів, аспірантів і студентів з метою стажування та підвищення їхньої кваліфікації, а також здійснювати обмін фахівцями для читання лекцій, проведення наукових досліджень, семінарів та консультацій. 

Черкаський державний технологічний університет завжди відкритий до міжнародного співробітництва. Ми готові і будемо всіляко сприяти ефективній спільній роботі як у напрямку освіти, так і в наукових розробках, – наголосив ректор ЧДТУ Олег Григор

Окрім того, в межах укладеного Договору, ЧДТУ та КазАДІ підписали Програму «Подвійний (Спільний) диплом». Програма передбачає спільну освітню діяльність закладів з підготовки студентів першого та другого рівнів вищої освіти за загальним академічним профілем зі спеціальностей  «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)» та «Автомобільний транспорт» у галузі знань «Транспорт». Навчання проходитиме на факультеті комп'ютеризованих технологій машинобудування та дизайну Черкаського державного технологічного університету та  на автодорожньому факультеті Казахського автомобільно-дорожнього інституту ім. Л.Б. Гончарова у співпраці з іншими підрозділами обох закладів та базуватиметься на найкращих освітніх стандартах міжнародного співробітництва. Здобувачі вищої освіти також залучатимуться до реалізації науково-дослідних проєктів.