,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини На кафедрі інформаційних технологій проектування ЧДТУ пройшов вебінар з академічної доброчесності
Четвер, 09 грудня 2021 15:52

На кафедрі інформаційних технологій проектування ЧДТУ пройшов вебінар з академічної доброчесності

На кафедрі інформаційних технологій проектування ЧДТУ пройшов вебінар з академічної доброчесності

6 грудня 2021 року голова наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених Черкаського державного технологічного університету, кандидатка технічних наук Оксана Єгорова,  за підтримки члена ради представників наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених ЧДТУ від факультету інформаційних технологій і систем, кандидата технічних наук, старшого викладача кафедри інформаційних технологій проектування Ярослава Тарасенка, провела вебінар на тему академічної доброчесності для здобувачів вищої освіти освітньо-наукового рівня «доктор філософії» спеціальності 126 Інформаційні системи та технології.

Упродовж заходу розглядалися питання нормативно-правового забезпечення, основні аспекти дотримання академічної доброчесності здобувачами вищої освіти, а також безпосередньо науковими співробітниками. Учасники вебінару аналізували види порушень та акцентували увагу на відповідальності за них, також обговорювали правила цитування з використанням різних міжнародних стилів.

Під час вебінару Оксана Єгорова зауважила питання запобігання порушення прав здобувачів, розглянула причини виникнення плагіату та поділилася практичними порадами щодо його запобігання. 

Наприкінці вебінару аспіранти вирішували ситуативні задачі щодо дотримання академічної доброчесності, що дозволило на практиці закріпити отримані знання.