,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Науковиці ЧДТУ розповіли правоохоронцям Черкащини про особливості тестування на рівень володіння державною мовою
П'ятниця, 03 грудня 2021 13:25

Науковиці ЧДТУ розповіли правоохоронцям Черкащини про особливості тестування на рівень володіння державною мовою

Науковиці ЧДТУ розповіли правоохоронцям Черкащини про особливості тестування на рівень володіння державною мовою

2 грудня 2021 року викладачки Черкаського державного технологічного університету: докторка філософії, викладачка, старша лаборантка кафедри приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій Анна Топтун та кандидатка педагогічних наук, старша викладачка кафедри української мови та загального мовознавства Людмила Береза завітали до Головного управління Національної поліції в Черкаській області, аби поінформувати правоохоронців Черкащини про особливості та умови проходження тестування на рівень володіння державною мовою. 

Відповідно до Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» з 16 липня 2021 року стартував іспит на рівень володіння державною мовою для того, щоб визначити рівень володіння державною мовою осіб, які претендують на обрання чи призначення на посади, визначені в даному законі. 

Анна Топтун розповіла про будову комп’ютерної програми, за допомогою якої проходить тестування, зауважила технічні аспекти, наголосила на помилках, яких найчастіше припускаються під час іспиту. 

Зі свого боку старша викладачка кафедри української мови та загального мовознавства ЧДТУ Людмила Береза навела приклади запитань, які трапляються упродовж тестування, роз’яснила, на що треба звернути увагу під час підготовки.

Після заняття освітянки Черкаського державного технологічного університету відповіли на запитання, які цікавили правоохоронців.

 Світлини Сектору комунікації поліції Черкаської області