,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Професору ЧДТУ за послідовну боротьбу за незалежність України присвоєно звання «Почесний громадянин Черкас»
Четвер, 25 листопада 2021 16:01

Професору ЧДТУ за послідовну боротьбу за незалежність України присвоєно звання «Почесний громадянин Черкас»

Професору ЧДТУ за послідовну боротьбу за незалежність України присвоєно звання «Почесний громадянин Черкас»

25 листопада 2021 року на сесії Черкаської міської ради, за зверненням Черкаського державного технологічного університету,  своїм рішенням депутатський корпус посмертно присвоїв звання «Почесний громадянин Черкас» колишньому завідувачу кафедри економіки, організації і управління виробництвом Черкаського інженерно-технологічного інституту (нині ЧДТУ) Станіславу Губарю. 

Своїми голосами відповідний проєкт рішення підтримали 37 депутатів Черкаської міськради.

Перед голосуваннями до депутатського корпусу звернувся ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор

«Станіслав Іванович був неординарною людиною, патріотом. У далекому 1989 році ми, студенти, вже слухали лекції українською мовою, хоч вся технічна документація існувала переважно російською.  У 1990 році Станіслав Іванович перебував на площі коли підіймали жовто-блакитний стяг. Під час ГКЧП, коли всі завмерли, не знали, як чинити надалі, він уже з першої години збирав мітинги і наголошував, що цей момент є єдиним шансом для України отримати незалежність. Він був Учителем з великої літери для усіх, хто його знав», – зазначив Олег Олександрович. 

 

Станіслав Іванович Губар  (16.02.1936 – 16.08.1996) – доктор економічних наук, професор, колишній завідувач кафедри економіки, організації і управління виробництвом Черкаського інженерно-технологічного інституту (нині Черкаський державний технологічний університет), член товариства «Заповіт», делегат Установчого з’їзду Народного Руху України, член Великої Ради Народного Руху. Член Національної ради Демократичної партії України та перший голова Черкаської обласної організації Демократичної партії України.

Відзнаку отримав за патріотизм і високосвідому громадянську позицію, багаторічну послідовну боротьбу за незалежність України, вагомий особистий внесок у становлення та розвиток вищої освіти в державі, організацію освітньої та наукової діяльності університету, підготовку висококваліфікованих фахівців.