,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ обговорили залучення випускників шкіл до навчання у закладах вищої освіти Черкащини
П'ятниця, 12 листопада 2021 13:04

У ЧДТУ обговорили залучення випускників шкіл до навчання у закладах вищої освіти Черкащини

У ЧДТУ обговорили залучення випускників шкіл до навчання у  закладах вищої освіти Черкащини

11 листопада 2021 року Черкаський державний технологічний університет гостинно приймав Черкаську обласну асоціацію керівників шкіл нового типу. У межах семінару для директорів шкіл обласної асоціації керівників шкіл нового типу, у якому взяли участь понад  20 очільників та очільниць закладів середньої освіти Черкащини, які мають статус гімназій та ліцеїв, обговорили ширше залучення випускників шкіл до навчання у  закладах вищої освіти Черкащини.

На зібранні ректор ЧДТУ Олег Григор, проректори та декани усіх факультетів розповіли гостям про регіональний інформаційно-просвітницько-патріотичний проєкт «Вчись, працюй, живи на Черкащині», про особливості освітніх програм, за якими проводиться фахова підготовка в єдиному технологічному виші Черкаської області, про ефективну співпрацю із закладами освіти та роботодавцями. Під час спілкування з директорами шкіл нового типу науковці ЧДТУ поділилися досвідом проведення Наукових пікніків у територіальних громадах, Днів відкритих дверей, конференцій, семінарів, конкурсів та реалізації спільних проєктів. Принагідно керівники шкіл оглянули сучасні лабораторії, навчальні авдиторії університету, інжинірингову лабораторію Noosphere Engineering School, що створює ефективну startup платформу для молодих спеціалістів України та інтегрує наукові підходи у бізнес-середовище, ознайомилися з винаходами, розробками та досягненнями студентів і викладачів Черкаського державного технологічного університету.

Цього дня ректор ЧДТУ Олег Григор підписав низку Договорів про співпрацю Черкаського державного технологічного університету із школами нового типу Черкащини.