,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 31 жовтня – День автомобіліста та дорожника
Неділя, 31 жовтня 2021 08:03

31 жовтня – День автомобіліста та дорожника

31 жовтня – День автомобіліста та дорожника

Щорічно в останню неділю жовтня в Україні відзначається День автомобіліста і дорожника професійне свято працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства. Цьогоріч свято припадає на 31 жовтня

Офіційний статус державного свята День автомобіліста отримав у 1993 році Указом Президента України № 452/93.  

Сучасне життя, господарство, побут важко уявити без автомобільного транспорту. Ця важлива галузь об’єднує численну армію професіоналів, які працюють на благо розвитку усіх сфер. 

Сучасні транспортні шляхи стають ознакою модернізації життя, свідченням стабільного та динамічного розвитку держави. Неабияка відповідальність лежить на тих, хто сідає за кермо, займається виготовленням, обслуговуванням і ремонтом автомобільного транспорту та доріг, якими здійснюється його пересування. І це відповідальність не лише за своє власне життя, але і за життя пішоходів та пасажирів. 

У Черкаському державному технологічному університеті на факультеті комп'ютеризованих технологій машинобудування та дизайну успішно діє кафедра автомобілів та технологій їх експлуатації, яка ефективно готує висококваліфікованих фахівців автомобільного транспорту різних напрямів виробничої діяльності.

Вітаємо всіх причетних зі святом та бажаємо безпечних подорожей і легких доріг!