,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ обговорювали проблему маніпуляцій у медіасфері
Понеділок, 25 жовтня 2021 15:46

У ЧДТУ обговорювали проблему маніпуляцій у медіасфері

У ЧДТУ обговорювали проблему маніпуляцій у медіасфері

21 жовтня 2021 року в Черкаському державному технологічному університеті відбулося блог-кафе на тему «ЗМІни своє відношення до медіа. Практика медіаграмотності» в межах Програми з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час», яку на Черкащині реалізують спільно ЧДТУ та ГО «Центр соціальних комунікацій». Модератором заходу став магістрант кафедри філософських і політичних наук Денис Цюра, який реалізує свій мініпроєкт «Блогерство та журналістика. Різнобічність інформації у питанні війни». 

Активності блог-кафе згуртували студентську молодь, громадських активістів та фахових журналістів практиків медіасфери. 

Розглядаючи реальні приклади матеріалів у ЗМІ, учасники заходу шукали та виявляли серед них маніпулятивні, недостовірні, аналізували їхній вплив на глядачів та читачів, дослухались і до своїх відчуттів після перегляду і прочитання матеріалів з елементами маніпуляції. Таким чином прокачували свої навички медіаграмотності.   

Окрім того, говорили й про різнобічність подачі інформації по різні боки лінії розмежування в Україні. До обговорення долучилась журналістка Олена Флоренська. Разом із родиною пані Олена у 2014 році переїхала з окупованого Донецька у Черкаси. До цього працювала у низці донецьких ЗМІ, опісля  – на черкаській ТРК «ВІККА». То ж, окрім дискусії на тему заходу, учасники блог-кафе змогли дізнатись більше про «кухню» українського телебачення.