,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини «Кому потрібні вигадки?»: на блог-кафе у ЧДТУ продовжать вивчати тему фейків у медіасфері
Субота, 23 жовтня 2021 09:42

«Кому потрібні вигадки?»: на блог-кафе у ЧДТУ продовжать вивчати тему фейків у медіасфері

«Кому потрібні вигадки?»: на блог-кафе у ЧДТУ продовжать вивчати тему фейків у медіасфері

25 жовтня 2021 року у Черкаському державному технологічному університеті продовжиться цикл блог-кафе від амбасадорів міжнародного проєкту «Програма з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час», який на Черкащині впроваджує ЧДТУ та громадська організація «Центр соціальних комунікацій». 

«Фейки, гроші, переляк: кому потрібні вигадки?» – друге блог-кафе у межах мініпроєкту «Як створюють та поширюють фейки про війну?» аспіранта та викладача  ЧДТУ Володимира Півненка. 

Під час першої зустрічі її учасники мали змогу з'ясувати для себе питання, що таке фейк, чим він відрізняється від недостовірної інформації, які види фейків існують, як вони поширюються, обговорили користь і шкоду фейків. Окрім того, розробили пілотні проєкти своїх власних фейків.. 

Усі, хто долучиться до другого блог-кафе, разом з модератором зможуть з’ясувати мотивацію авторів фейку, хто і як може заробити на цьому та чому більшість фейків додає тривожності у світосприйняття тих, хто їх споживає.

Найцікавіша частина заходу, як на мене, – створення власних фейків учасниками обох заходів. Найкращі з цих робіт будуть відібрані та представлені громадськості, але перш ніж це відбудеться, ви не можете бути впевнені, що більшість місцевих новин це не предмет нашої творчості, – анонсує Володимир Півненко.  

Початок заходу: 13:00 

Місце проведення: бул. Шевченка, 460, 1-й корпус ЧДТУ, конференц-зал

Вхід вільний, з обов'язковим дотриманням протиепідемічних заходів.

 

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.