,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Науковиці ЧДТУ взяли участь у тренінгу «Базові навички фасилітації діалогів з реінтеграції та соціальної згуртованості»
Понеділок, 11 жовтня 2021 09:53

Науковиці ЧДТУ взяли участь у тренінгу «Базові навички фасилітації діалогів з реінтеграції та соціальної згуртованості»

Науковиці ЧДТУ взяли участь у тренінгу «Базові навички фасилітації діалогів з реінтеграції та соціальної згуртованості»

Завідувачка кафедри соціального забезпечення Черкаського державного технологічного університету Інна Журба та доцентка кафедри економіки та управління ЧДТУ Світлана Кошеленко взяли участь у п’ятиденному тренінгу  «Базові навички фасилітації діалогів з реінтеграції та соціальної згуртованості», що проходив поблизу Києва.

 Захід організований ГО «Інститут миру і порозуміння» (ІМіП)  в рамках проєкту «Діалог заради реінтеграції та зміцнення соціальної згуртованості», що реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Організатори тренінгу ставили за мету ознайомити місцевих активістів з цільових громад із процесами фасилітованого групового діалогу, а також покращити навички організації роботи груп у конструктивний спосіб, ведення обговорень/діалогу, вміння картографувати поле стейкхолдерів та конфлікт-аналізу в роботі з темами реінтеграції, соціальної згуртованості та розбудови «позитивного миру».

Упродовж п’яти днів 14 учасників із 5 громад (Луцької,  Івано-Франківської, Ужгородської, Павлоградської та Черкаської) знайомилися з інструментами аналізу конфлікту, дізнавалися про стилі поведінки в конфлікті, проводили аналіз власних моделей та розуміння зон розвитку, а також працювали над дизайном процесу діалогу/фасилітованого процесу.

Наступного місяця активісти зберуться на другий тренінг, щоб поглибити свої знання та навички фасилітації діалогів з реінтеграції та соціальної згуртованості.