,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Команда ЧДТУ взяла участь у перегонах саморобних тачок «Крутий спуск»
Середа, 25 серпня 2021 13:23

Команда ЧДТУ взяла участь у перегонах саморобних тачок «Крутий спуск»

Команда ЧДТУ взяла участь у перегонах саморобних тачок «Крутий спуск»

24 серпня 2021 року в межах фестивалю фестивалів «Many Fest» до Дня Незалежності України в Черкасах вже вчетверте пройшли змагання на саморобних тачках «Крутий спуск». Кафедра автомобілів та технологій їх експлуатації факультету комп’ютеризованих технологій машинобудування і дизайну Черкаського державного технологічного університету, за організаційної підтримки декана факультету Миколи Підгорного, долучилася до перегонів на рукотворній студентами та викладачами бездвигуновій автівці.  

Студенти-магістри Євген Лук'яненко та Василь Бандура під пильним керівництвом доцента кафедри Олександра Лук'янченка і завідувачки кафедри автомобілів та технологій їх експлуатації Людмили Тарандушки створили проєкт саморобного багі «Бджілка» для участі в фестивальних перегонах, доклавши зусиль, аби «політ» їхньої тачки був яскравим і запам’ятався глядачам «Крутого спуску». Підтримав обдаровану студентську молодь у реалізації креативної ідеї, на партнерських засадах, Черкаський завод автохімії та бренд VAMP

16 команд-учасників, серед яких і команда автопілотів ЧДТУ, майстерно долаючи перешкоди, під гучну підтримку сотень вболівальників, дісталися фінішу. 

За ініціативою організаторів «Крутого спуску» — Автомобільного клубу Черкаси, переможців ралі обирали глядачі шляхом інтернет-голосування з допомогою QR-кодів, розміщених на стендах на території змагань. Відтак, швидкість і майстерність на результат особливого впливу не мали. 

Участь у перегонах «Крутий спуск» — це важливий досвід для команди Черкаського державного технологічного університету. І студенти, і викладачі отримали незабутні емоції і в процесі створення багі, і безпосередньо під час змагань. Впевнена, що наша яскрава «Бджілка»  прикрасила фестивальні перегони, — зазначає завідувачка кафедри автомобілів та технологій їх експлуатації ЧДТУ Людмила Тарандушка