,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 23 серпня — День Державного прапора України
Понеділок, 23 серпня 2021 11:57

23 серпня — День Державного прапора України

23 серпня — День Державного прапора України

На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України 23 серпня відзначається державне свято – День Державного Прапора України

День Державного прапора України щорічно відзначають 23 серпня, згідно з Указом Президента України від 23.08.2004 року № 987/2004. Адже  синьо-жовтий стяг для українців — символ свободи і боротьби за незалежність. 

Основою формування українських державних символів стала історична традиція з часів Давньої Русі. Князь київський Володимир Великий мав власний герб — золотий тризуб на синьому фоні. Поєднання жовтого та синього як українських національних кольорів крізь роки супроводжувало українців, символізувало спротив, непокору та єднання народу у найважчі часи,  проходило шлях заперечення, заборон і зрештою — не лише народного, а й юридичного визнання. 

24 серпня, після проголошення Акту незалежності України, група народних депутатів внесла синьо-жовтий український прапор до сесійної зали Верховної Ради. Він об’єднує народ у найвизначніші й найстрашніші моменти нашої історії. 

І без сумніву – зовсім скоро знову стане символом перемоги України!